KV21: Venstre vil ha’ løftet folkeskolerne hurtigst muligt

9. november 2021 KV21

Ifølge Venstre går det tilbage med læringen i kommunens folkeskoler og det vil partiet hurtigst muligt gøre noget ved.

“Gennemsnittet for eleverne i afgangsklasser er faldet fra 7,1 til 6,9 og bag de tal er der børn, som ikke får et godt afsæt og derfor skal lærerne styrkes fagligt”, siger Venstres borgmesterkandidat, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT. Hun tilføjer at vejen er give skolerne mere frihed fremfor at blive ved med at overdænge dem med projekter fra forvaltningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ellen Trane Nørby slår fast, at Venstre på ingen måde vil lukke skoler.

“Folkeskolerne er livsnerven i lokalsamfundene og gode skoler er forudsætning for, at familier med børn vil bo her”, siger borgmesterkandidaten.

“Jeg mener også, vi skal have tillid til, at lærerne kan løse deres opgaver – og så skal vi lære af friskolerne og gøre folkeskolerne lige så gode”, siger hun og tilføjer, at der ikke skal være flere end 22 lærere i en klasse.

Når det handler om inklusion, så mener Venstre, at der skal sættes ind med flere ressourcer, så lærere og pædagoger bliver klædt på til at løfte opgaven.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så skal Kløverskolen udvikles, så den bliver specialiseret til, at alle børn får det tilbud, som passer til netop deres behov. Det skal ikke være sådan, at børn bare placeres på Kløverskolen for det nu en gang er det tilbud kommunen har”, siger borgmesterkandidaten.

Tirsdag omkring middag offentliggør Venstre deres udspil for folkeskolerne.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...