Kvickly i Borgen giver jobgaranti til unge med autisme

3. september 2018 Uddannelse

Opkvalificeringsforløbet ’Klar til Start’ er et målrettet program til unge med en autismediagnose sådan at de trods deres handicap. kan få jobs i almindelige virksomheder. Siden starten i 2012 har 84 unge med en autismediagnose fået job hos de 32 arbejdspladser, som er med i projektet.

Brugsforeningen for Als og Sundeved er blandt de virksomheder der stiller arbejdspladser og job til rådighed for projektet, bl.a. i Kvickly i Borgen som er en del af COOP, der oprindeligt har været med til at starte projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektleder Sandra Wicky Hansen fra ’Klar til Start’

”Vi har mange forskellige opgaver der skal løses i vores 13 butikker og hver opgaver kræver forskellige kompetencer og derfor kan vi give en jobgaranti, da vi kan matche de unge med autismes kompetencer med en opgave, målrettet lige præcis dem”, fortæller Lars G. Andersen, direktør for den lokale brugsforening, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

’Klar til Start’ gennemføres over hele landet i samarbejde med en række uddannelsessteder og drives af ’Fonden Unges’.

”Forløbet handler om, at vi opnår en konkret viden om, hvad den unge med autisme kan og magter – altid med 100 procent fokus på det enkelte menneske og dermed kan vi vurdere, hvor ’håndholdt’ vores indsats skal være og dermed se, hvor meget de kan klare selv og så tilrette forløbet, så det passer præcist til hver enkelt”, fortæller projektleder Sandra Wicky Hansen fra ’Klar til Start’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet er at løse meningsfulde opgaver, få gode kolleger og en spændende hverdag og forløbet afsluttes med at de får varig beskæftigelse i en privat virksomhed.

”Jeg er glad for, at vi kan gøre noget for de unge med autisme og derfor ser jeg frem til at vi i september måned kan byde velkommen i Kvickly Borgen til to unge med autisme”, siger Lars G. Andersen til SønderborgNYT.

Al undervisning og praktisk træning foregår i udvalgte træningsbutikker eller -afdelinger og varetages udelukkende af professionelle fagfolk, dvs. butiksuddannet personale samt pædagogisk personale med speciale i Autisme Spektrum Forstyrrelse, ASF. Udover konkrete arbejdsopgaver undervises også i f.eks. arbejdsmiljø og sikkerhed og personlig fremtræden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når kursisten har gennemført forløbet og vurderes ansættelsesklar, tilbydes et job i træningsvirksomheden, som er tilpasset den enkeltes jobprofil.

’Klar til Start’ slipper først den unge, når der ikke er brug for støtte længere og når ansættelsesstedet har den nødvendige viden om ASF. Nogle gennemfører forløbet på mellem 6 og 22 måneder, mens andre har brug for mere tid.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Brandfolkene kan snart tage afsted fra Rinkenæs

3. februar 2023 112

Lige nu er vi ved at sikre, der ikke er mere på gården i Rinkenæs, der brænder, siger indsatsleder Jan-Erik Rasmussen til SønderborgNYT fredag aften klokken 21:30. Han forklarer, at gården er gammel og at taget på sidebygningen består af flere lag. “Og derfor tjekker vi det en ekstra gang”, siger indsatslederen. “Hovedhuset er skadet […]

Læs mere...