Lånio.dk: 827 procent billigere at være studerende i Sønderborg fremfor København

28. juli 2018 Uddannelse

På førstepladsen over studiebyer med de største omkostninger ligger, nok ikke så overraskende, København. I disse omkostninger er husleje samt et gennemsnitligt forbrug, baseret på en mindre spørgeskemaundersøgelse med studerende, medregnet.

Efter at SU’en er blevet brugt op, står den studerende tilbage med 286.280 kr. i resterende udgifter, der skal dækkes på de fem år.

I den anden ende af spektret findes Sønderborg, som den af studiebyerne med den mindste mængde resterende udgifter på kun 39.392 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er derfor 827 procent dyrere at være studerende i København frem for i Sønderborg.

Esbjerg også økonomisk en fordel

Ser man på Danmarks fem største studiebyer, finder man markante forskelle i de resterende omkostninger efter SU’en er brugt. Studerende i København kan forvente at skulle dække et resterende månedligt beløb på 5.428 kr., hvorimod studerende i Esbjerg kun skal bekymre sig om et beløb på 2.536 kr. om måneden.

Der er altså 214 procent forskel på omkostningerne mellem den dyreste og billigste af Danmarks fem største studiebyer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se mere om undersøgelsen HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Tre kvinder er godt i gang med elektriker-uddannelsen

18. januar 2022 Uddannelse

Mange af de kvinder, som vælger håndværkerfagene, er vant til at være i undertal. Der er nemlig på langt de fleste uddannelser flere mænd i klasselokalerne. Alligevel vælger flere og flere kvinder at søge ind på erhvervsuddannelser – og vi er glade for at se flere kvindelige elever i håndværkerlokalerne hos os, skriver EUC Syd […]

Læs mere...