Lærer på Alssundgymnasiet Sønderborg tildeles H.C. Ørsted Medaljen

5. december 2019 Uddannelse

Den fornemmeste anerkendelse, man kan opnå som naturvidenskabelig formidler, tildeles i år en gymnasielærer fra Sønderborg.

Selskabet for Naturlærens Udbredelse tildeler i år H.C. Ørsted Medaljen i Bronze til Michael Lentfer Jensen, der underviser i astronomi, fysik og matematik på Alssundgymnasiet Sønderborg. Her har han siden 2010 har begejstret elever med sit store engagement i det naturvidenskabelige arbejde, ikke mindst i faget astronomi, hvor både hans pædagogiske og teknologiske udvikling af skolens observatorium har været af afgørende betydning for gymnasiets mange udmærkelser i lokale, nationale og også internationale science-konkurrencer, skriver AGS.

Artiklen fortsætter under annoncen

Michael Lentfer Jensen har blandt andet formået at gøre det teknisk vanskelige astronomiske udstyr så brugervenligt, at eleverne kan benytte det hjemmefra på deres eget værelse, ligesom hans ihærdige arbejde med elevernes forskningsprojekter i den velrenommerede kongres Science EXPO og den tilhørende konkurrence ”Unge Forskere” har resulteret i talrige 1., 2. og 3. præmier.

”Det var ikke mindst min forhenværende astronomilærer Mogens Winther, der inspirerede mig til at læse astronomi”, fortæller Michael Lentfer Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Derfor var jeg også enormt glad for at kunne være med til at navngive vores observatorium ”Mogens Winther Observatoriet” til ære for hans store arbejde og passion for astronomi i gymnasieskolen”.

I dag er det Michael Lentfer Jensens egne elever, der takker ham for at vække en interesse for astronomi og naturvidenskab – en interesse, der for flere af elevernes vedkommende kom ganske uventet.

”Det rører mig dybt, når nogle af vores elever vinder priser og kommer tilbage fra rejser og konkurrencer med præmier og takker mig for at have givet dem selvtilliden og viljen til at udnytte deres evner til fulde. Ja, nogle gange fortæller de tilmed, at deres liv har ændret sig i en positiv retning på grund af det arbejde, vi har lavet sammen. Så er det virkelig det hele værd.”

For engagementet har til tider også haft en omkostning.

”Det har da indimellem også krævet lidt af min kone Anja og vores to børn, der nu er 6 og 10 år. Så jeg er også dem taknemmelig for deres forståelse, når jeg har siddet oppe i AGS’ observatorium på så mange stjerneklare aftener”.

H.C. Ørsted Medaljen i Bronze er en af de ypperste anerkendelser, man kan opnå som naturvidenskabelig gymnasielærer. Det er Selskabet for Naturlærens Udbredelse under protektorat af Hendes Majestæt Dronningen, der står bag udmærkelsen. Tidligere modtagere omfatter bl.a. direktør for Experimentarium Asger Høeg, videnskabsjournalist Ryan Holm og rektor på Frederiksberg Gymnasium Jannik Johansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Michael Lentfer Jensen er både taknemmelig og ydmygt beæret over prisen.

”Da jeg startede på AGS for ni år siden, var jeg bare glad for at kunne arbejde med så spændende udstyr og så engagerede elever. Jeg havde slet ikke forestillet mig også at skulle komme i så fornemt et selskab”, forklarer han.

Med medaljen og æren følger desuden et rejselegat på 25.000 kr. samt 50.000 kroner til et projekt på gymnasiet sponseret af energiselskabet Ørsted, som Alssundgymnasiet vil bruge til at modernisere skolens teleskop, så også fremtidens elever kan lade sig inspirere af stjernehimlen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...