Lærerig International Uge med fokus på Touren og Frankrig

8. april 2022 Uddannelse

Det har været en anderledes og lærerig uge for eleverne på Humlehøj-Skolen, der endelig har fået den årlige Internationale Uge tilbage efter to år med restriktioner og begrænsede læringsrum.

I går, torsdag, kunne skolens elever og ansatte atter invitere forældre og andre interesserede indenfor til resultatet af en uge med fordybelse og nye læringsprocesser på tværs af klasserne på tre skoletrin.

Den Internationale Uge var i år med fokus på Tour de France og Frankrigs seværdigheder, særegne madkultur og førende modedesigns.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har lavet smykker og tørklæder, fordi det gør de meget i Frankrig, og vi har en bod, hvor vi sælger de ting, vi har lavet“, fortæller Nynne Christiansen fra 1.A til SønderborgNYT. Hun har samarbejdet med de øvrige indskolingselever om at skabe et franskinspireret miljø med salg af de kreative modedesigns, som de har lavet i ugens løb.

I indskolingen har de nu lært at franskmænd spiser snegle, ost og baguettes, og at Eiffeltårnet er 330 meter højt og vejer mere end 10.000 tons. Bare spørg Adrian fra 1.A, der lige kom forbi for at supplere med sin viden, inden han suste videre for at assistere, hvor end der måtte være behov for en ekstra hånd.

Artiklen fortsætter under annoncen

På mellemtrinnet har eleverne været igennem seks forskellige værksteder i ugens løb. De har, blandt andet, fået et indgående kendskab de seværdigheder, der kendetegner Sønderborg, og de har produceret plakater og postkort med Dybbøl Mølle, Skanserne, Sønderborg Slot og Den Gule Bro.

I udskolingen har der været et særligt fokus på de trafikale udfordringer i forbindelse med Touren, for når Sønderborg bliver sat på den anden ende den 3.juli, har de kvikke elever fra 7.C regnet ud, at det kan give trafikale problemer, hvis trafikanterne ikke er ekstra opmærksomme.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har været ude og observere trafikken på en helt almindelig dag i Sønderborg by, og vi kan altså godt se nogle problemer, hvis folk gør, som de plejer på dagen for Tour de France. Så vi har lavet en kampagnefilm om trafiksikkerhed, og vi har også lavet mange plakater om emnet. Det er vigtigt, at folk husker at holde særligt fokus på vejene, at cyklisterne husker cykelhjelm, og at folk lader deres mobiler ligge i tasken, når de kører”, fortæller Isabella Christensen og Laura Søndergård fra 7.C, der begge har lært meget igennem det kampagnearbejde, de har været en del af i temaugen./ds

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...