Læringscafé skal give børn mod på skolelivet

14. marts 2019 Uddannelse

Læringscafeen på Sønderskov-Skolen åbner den 19. marts, og skal være med til at vække lysten hos børn, der er udfordret i skolelivet.

Læringscafeer drives af frivillige fra Red Barnet Ungdom og er en del af partnerskabet ’Mod på skolelivet’ mellem Egmont Fonden og Red Barnet Ungdom. Partnerskabet skal give børn med faglige eller sociale udfordringer lyst til læring, kompetencer til at gennemføre en ungdomsuddannelse og bedre muligheder for at få det liv, de selv ønsker sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den seneste PISA-undersøgelse viser, at 15 procent af landets 15-årige ikke kan læse og 13,6 procent ikke kan regne godt nok til at klare sig på en ungdomsuddannelse. En udvikling som Red Barnet Ungdom håber, at læringscafèerne rundt om i landet kan være med til at vende.

”I et samfund som det danske kan vi ikke være bekendt at svigte disse børns og unges ret til en uddannelse, der kan bringe dem godt videre i livet, ” siger generalsekretær i Red Barnet Ungdom, Camilla Burgwald.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fokus på motivation fremfor præstationskrav

Læringscaféen på Sønderskov-Skolen er et frivilligt tilbud til børn i 4-6 klasse, og her supplerer engagerede unge frivillige lærernes arbejde ved at hjælpe børnene til at lære på aktive og alternative måder. De frivillige møder børnene i et miljø uden præstationskrav, hvor børnene trygt kan øve sig i det de synes er svært, fra tabellege, danske gloser til tysk grammatik og gruppearbejde. I læringscaféen er der fokus på, at aktiviteterne skal være sjove og inddragende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børnene inddrages derfor ofte i udformningen af læringscafeen og aktiviteterne, så de sammen får fokus på det, der er svært i skolen og sammen kan gøre fagene spændende.

På den måde bliver læring sjovt og på børnenes præmisser.

Christina Jakobsen, der er frivillig projektleder for læringscafeen på Sønderskov-Skolen, glæder sig til at gøre en forskel.

“ Min mor er lærer, så jeg har altid været fascineret over, hvor stor en forskel man gøre for børn, der kæmper med forskellige faglige og sociale udfordringer i skolen. Jeg har mine styrker indenfor de sproglige fag, så der kan jeg helt sikkert bidrage med en masse gode ting. Udover den faglige ballast, så håber jeg da også de tager nogle sociale ting med videre, da det i hvert fald er mindst lige så vigtigt som fagligheden. Det bliver så godt at gøre den her forskel for de her børn, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang ”, siger hun i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Engagement fra unge skal hjælpe børn

De unge frivillige klædes af Red Barnet Ungdom på til opgaven gennem en stærk og fleksible organisering, samt løbende uddannelse og kompetenceudvikling. Den frivillige indsats koordineres tæt med lærere og pædagoger, så barnets behov altid er i centrum.

Børn i hele landet skal have muligheden for at få hjælp

Læringscafeen i Sønderskov-Skolen er en del af Partnerskabet mellem Egmont Fonden og Red Barnet Ungdom, som hedder ‘Mod på Skolelivet’, og skal give 5.000 børn mod på skolelivet ved at engagere 3.500 unge frivillige i 120 læringscaféer i hele Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Partnerskabet løber frem til 2021.

Foto: Thomas Arnbo

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. marts 2023 112, Gråsten

Politiet efterforsker mulig voldtægt i Gråsten

21. marts 2023 112

Politiet modtog lørdag aften en anmeldelse om en mulig voldtægt begået i Gråsten og de har i den forbindelse været på stedet og iværksat en efterforskning for at undersøge, om der er foregået et strafbart forhold. Det skriver politiet i en mail til SønderborgNYT. Politiet har endnu ikke afsluttet efterforskningen og har derfor på nuværende […]

Læs mere...