Læserindlæg: Handicaporganisationen er glad for at handicappede er tænkt ind i budget

29. september 2021 Sønderborg

Formand Bente Rey fra Danske Handicaporganisationer i Sønderborg skriver:

Det er glædeligt at byrådet anerkender at der er et stigende pres på socialområdet og styrker områdets økonomi, ligesom man har lyttet til det behov der er for at pårørende til børn og voksne med handicap også i høj grad har behov for et tilbud om støtte og vejledning.

En god sagsbehandling er afgørende i ofte komplicerede sager på handicapområdet, derfor vil vi gerne anerkende at Byrådet har prioriteret penge til færre sager pr sagsbehandler og højere kvalitet i sagsbehandlingen!

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgere med handicap lever heldigvis længere end tidligere , derfor er det også godt at læse, at byrådet har fokus på at skabe ældreboliger til borgere med handicap, ligesom man har prioriteret penge til at skabe aktiviteter for de ældre borgere på botilbuddene.

Sansehaven på Bosager, som så gavmildt blev doneret af en privat donor, kan nu realiseres efter, at Byrådet har bevilliget 700.000 kroner til projektet- mange tak for det.

I Alnor Strandpark har lokale kræfter i lang tid arbejdet for at udvikle området – også her har man fra starten haft fokus på handicaptilgængelighed- tak til Byrådet for at støtte op om Gråsten Forums vision, med penge til at sikre handicaptilgængelighed ved strandparken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endelig har Byrådet imødekommet handicaprådets ønske om 100.000 kroner til udvikling af aktiviteter, kurser etc i vores lokalområde for borgere med handicap og deres pårørende.

Sønderborg Kommune, er  på mange måder i en kommune hvor man prioriterer og lytter til borgere med handicap. Det giver perspektiver at arbejde sammen med Handicaprådet

Jovist, det kan altid blive bedre – og det vil Handicaprådet gerne fortsat hjælpe byrådet med- men årets budgetaftale er endnu et godt skridt i den helt rigtige retning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 112, Sydals

Bilist kørte galt og ringede til politiet

1. februar 2023 112

Tirsdag ringede en 18-årig kvinde til politiet, fordi hun kørte galt i Høruphav. “Hun kom kørende fra Østerbakken og ud på Sønder Landevej, hvor hun påkørte en anden bil”, siger John Weber fra politiet. “Det lidt pudsige ved sagen er, at den bil, som hun ramte, den forsvandt fra stedet”, siger han videre og tilføjer, […]

Læs mere...