Læserindlæg: Jørgen Jørgensen kæmper for vindmøller og bedre miljø

10. juli 2013 Debat

Byrådsmedlem Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Debatten om vindmøller på land raser i avis-spalter med uformindsket vindstyrke. Og det er godt og sundt for den demokratiske debat. Men ind i mellem når den rasende orkanstyrke, hvor myter, udokumenterede påstand og konspirationsteorier får frit spil. Før det hele bliver lidt for religiøst, var det måske tid til helikopterperspektivet.

Alle klimaeksperter er enige i nødvendigheden af at udfase og erstatte fossile brændstoffer som olie, kul og naturgas med vedvarende energiformer, hvis drivhuseffekten og klodens opvarmning skal forhindres. Som led i den omlægning til et bæredygtigt samfund har Folketinget sidste år – med et bredt flertal – vedtaget en energipolitik, hvor et mål frem mod 2020 er opstilling af 1500 MV vindmøller på havet og 1800 MV vindmøller på land.

Artiklen fortsætter under annoncen

SF er fuldstændig enig i denne vision og vi mener også, at Sønderborg bør påtage sig sin del af de nødvendige landbaserede vindmøller. Lovgivningen fastsætter beskyttende og bindende lave støjgrænser og afstandskrav, der er på linje med vore nabolandes. Alene af den grund er påstanden om, at lovkravene er fastsat af vindmølleindustrien absurd.

Der er tonsvis af undersøgelser i ind- og udlandet, men ingen har endnu på et videnskabeligt grundlag påvist en direkte sammenhæng mellem vindmøllestøj og skade på menneskers helbred. Og så venter vi på endnu en undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse. Selvom den skulle vise sig at frikende vindmøllestøjen fra de påståede negative effekter, så tror jeg ikke et øjeblik på at det får ”maskinstormerne” til at indstille deres felttog.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. juni 2021 112, Sønderborg

Her er stilladset hvor en mand faldt igennem

14. juni 2021 112

På billedet ser man hullet i stilladset, som en mand mandag morgen faldt igennem. Stilladset står på den tidligere JF-grund ved Vølundsgade i Sønderborg. “Længere nede på stilladset sidder længebjælken, som er med til at sikre, at stilladset ikke rykker sig – og havde det rykket sig, så ville ikke blot en enkelt, men flere […]

Læs mere...