Læserindlæg om vindmøller: Davids kamp mod Goliath

31. maj 2013 Debat

Kirsten Rostgaard skriver:

88.000 kr. pr. megawatt til Landsby Laug med havvindmøller som nabo, for at Projekt Zero skal kunne nå sit ambitiøse mål! Hele dette møllecirkus lever kun pga. af nogle fantastiske tilskudsregler, hvor lodsejeren bliver forgyldt, og naboerne mister penge og helbred.

Der er stor lokal modstand mod kæmpe vindmøller. Der er samlet  294 indsigelser imod vindmøllerne i Idéoplægget / høringsperioden for Avnbøløsten, men politikerne lytter ikke til menneskene ! –  Hvepsevåger, flagermus og kirker kan tage vindmøller af dagsordenen, og desværre respekteres levende naboers indsigelser ikke. Det virker til at være et spil for galleriet, hvor det hele er bestemt på forhånd. I TMUs dagsorden figurerer levende mennesker kun som underskrifter mod vindmøllerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ellers dejligt med demokrati, høringer og borgerinddragelse,   men dette er en floskel, idet der ikke lyttes til borgernes indsigelser. Endvidere er man heldig såfremt 1- 3 af 31 byrådsmedlemmer ulejliger sig med at svare på en personlig henvendelse. Er det sådan et demokrati i virkeligheden fungerer ?

Vi, naboer til kæmpe vindmøller, må gerne udsættes for stress, dårlig nattesøvn, hjertekarsygdomme og blive økonomisk stavnsbundne. Det er vigtigere, at Sønderborg kommune kan “brande” sig af at være grønkommune end at sætte sundheden på dagordenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvor mange ulykkelige menneskeskæbner skal kæmpe vindmøllerne have på samvittigheden, før politikerne tør tage ansvar for deres medborgere ? Findes der ikke længere medmenneskelighed i dette samfund ? – Der findes andre alternativer til grøn energi, hvorfor vælge den som jager folk fra hus og hjem ?

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2023 112, Sønderborg

Politiet tager kontakt til hackede skoler som har fået lækket data

25. september 2023 112

Politiet er i dag, mandag, blevet bekendt med, at kriminelle har skaffet sig adgang til personfølsomme data hos en række uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland og efterfølgende lækket materialet. Det drejer sig om EUC Syd, Sønderborg Statsskole, Gråsten Landbrugsskole, Privatskolen-Als og Sønderborg International School. Politiet indleder nu en dialog med uddannelsesstederne samt deres it-driftsfællesskab, IT-Center Syd, for […]

Læs mere...