Landbrugselever deltog i landsdækkende bæredygtighedsdag

26. marts 2022 Gråsten
Pressefoto
Pressefoto

Fremtidens landmænd har en nøglerolle i den grønne omstilling og ambitionen er en klimaneutral fødevareproduktion inden 2050. Men hvad er det præcis, landmændene skal gøre?

Det skulle en landsdækkende bæredygtighedsdag hjælpe med at finde svar på, skriver Gråsten Landbrugsskole. Alle elever på landbrugsskole brugte derfor en hel dag til at opsøge ny viden om bæredygtighed.

Grundforløbseleverne arbejdede med affald, imens hovedforløbseleverne arbejdede med ressourceforbrug og de studerende på ledelsesuddannelsen, agrarøkonom, arbejdede med cirkulær økonomi.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Eleverne var meget engagerede hele dagen. Det er utrolig motiverende for eleverne at se på konkrete indsatser i stedet for kun at tale om den grønne omstilling”, siger forstander Bjarne Ebbesen.

Den landsdækkende bæredygtighedsdag er arrangeret af foreningen Danske Landbrugsskoler, som tæller 11 danske landbrugsskoler med i alt 1500 elever og lærlinge.

Datoen for arrangementet var onsdag den 23. marts, fordi det cirka er her, at vi i Danmark har brugt hele vores ration af årets ressourcer, hvis vores forbrug skal være bæredygtigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi skal igennem den nationale bæredygtighedsdag udvikle de kommende landmænds indstilling og tankegang, så de bliver rustet til at imødekomme fremtidens krav til produktion af bæredygtige fødevarer”, siger uddannelsesleder Kirsten Broch Nielsen.

Dagens tema tog udgangspunkt i FNs Verdensmål nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion.

Der er arrangeret virksomhedsbesøg i hele landet, hvor eleverne kan få indsigt i blandt andet cirkulær økonomi, cirkulært forbrug, alternative energiløsninger og forskellige former for genanvendelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidst på dagen mødtes alle landbrugselever over hele landet til en fælles afslutning online.

”Gråsten Landbrugsskole er en meget populær uddannelsesinstitution, hvor eleverne har en unik mulighed for at koble teori og praksis, fordi der hører en gård med 230 hektar jord, 200 malkekøer, 350 søer og en lille flok æglæggende høns til skolen. Gårdens bæredygtige omstilling bliver til virkelighedsnær undervisning, og det smitter af på elevernes engagement. Jeg kan også godt forstå at eleverne synes det er langt sjovere at være en del af løsningen fremfor at være en del af problemet”, siger forstander Bjarne Ebbesen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...