Landdistrikterne: Ny politiskole skal placeres med omtanke

23. januar 2017 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Den aktuelle politiske debat om den kommende vestdanske politiskoles placering har nået nye højder nu, hvor regeringen har opgivet at bygge nyt.

Hos Landdistrikternes Fællesråd vil formand Steffen Damsgaard ikke kommentere nærmere på de enkelte kommuner, der har budt sig til, men understreger dog, at rådet godt vil kunne acceptere regeringens forslag om at placere politiskolen i Herning.

“Jeg appellerer til, at forligspartierne bliver enige om en placering, der bidrager til at skabe flere uddannelsesmuligheder uden for de største byer og bybånd”, siger han og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den kommune, der ender med at få politiskolen og dermed en ny uddannelsesinstitution, vil få en økonomisk saltvandsindsprøjtning og samtidig opleve en positiv tilflytning. Den lokale vækst vil selvfølgelig virke større lokalt jo mindre by og kommune man vælger at placere en ny politiskole i”.

Steffen Damsgaard understreger i en pressemeddelelse, at placeringen af den fremtidige vestdanske politiskole skal kunne indpasses i de politifaglige kriterier. Her har tids-afstanden til hovedstaden vist sig at være et springende punkt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg mener umiddelbart at den nødvendige udrykningstid til hovedstaden er en opgave, der kan løses uanset hvilken kommune, der ender med at få politiskolen”.

Landdistrikternes Fællesråds formand håber, at forligspartierne træffer en klog beslutning, som gavner udviklingen i hele landet, og som vil bidrage til at bremse fraflytningen fra land til by.

“Det gælder om at træffe en langsigtet beslutning, som ligger i forlængelse af de tiltag som Venstre-regeringen allerede har gennemført med udflytning af ca. 4.000 statslige arbejdspladser og Trekløver-regeringens intention om at skabe flere uddannelsestilbud i hele landet”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Landdistrikternes Fællesråd arbejder på et konkret udspil til placering af flere og nye uddannelsestilbud uden for de største byer.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Erhverv, Sønderborg

Sønderborgs veterankoorddinator hædret med Nordic Veterans Medal of Honour

30. maj 2023 Erhverv

Kim Andersen, der er veterankoordinator i Sønderborg Kommune, er blevet anerkendt for sit store arbejde for veteraner i Sønderborg og Sønderjylland. For indsatsen har han modtaget Nordic Veterans Medal of Honour i bronze. Overrækkelsen fandt sted i forbindelse med paraden på UN Peacekeepers Day, der forgik i går, mandag, i Kastellet i København. I begrundelsen […]

Læs mere...