Landsretten: Nicoline blev ikke frifundet i narkosag

20. juni 2013 Uncategorized

Popstjernen fra Als, Nicoline Simone Søberg Møller, handlede ikke i nødværge, da hun hentede narko i kærestens bil og bar det ind i huset. Altså er hun medskyldig i indførsel og videresalg af narkotika.

Narkotika er skrevet ind under § 191 og den tæller mange dage i kalenderen hos dem, der vælger den vej til penge.

Den vurdering kom Vestre Landsret med i dommen torsdag formiddag, hvor to brødre, Arber og Ermal Berisa, Nicoline Simone Søberg Møller og Kasper Bebensee Kock stod tiltalt for handle med narkotika.

– Der er ikke tvivl om, at Ermal Berisa var kontrollerende, truende og voldelig og vi er også sikre på, at han på et tidspunkt frihedsberøvede Nicoline Møller, siger Vestre Landsret. Men alligevel vurderer retten, at hun ikke har været presset voldsomt nok til, at nødværgeparagraffen træder i kraft.

Mildere dom til hovedmanden

– Landsretten mener ikke, der er gjort helt rede for mængden af narkotika og derfor får Ermal Berisa en mildere dom på 6 år og 6 måneders fængsel, mens de øvrige domme stadfæstes, siger retten. De to brødre havde håbet på væsentligt større rabat i Vestre landsret.

Artiklen fortsætter under annoncen

– De mange vidner og forklaringerne fra Nicoline Møller samt Kasper Kock hænger i det væsentlige sammen. Derfor dømmer vi, som vi gør.  Og selvom flere vidner huskede anderledes i Landsretten, så følger vi deres forklaringer til politiet og Byretten, siger Landsdommeren.

Klarede ikke mosten

Umiddelbart efter dommen var Arber Berisa klar til at ryge i hovedet på sin storebror og han fik også råbt, at folk bare kan vente til, han kommer ud.

– Så ordner vi tingene på min måde, siger han truende. Måske er det en reaktion på den afmagt, der ligger i, at han blev anholdt for narkohandel og må betale prisen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den tidligere mønsterelev, der som 10-årig var kendt som begavet, violinspillende dreng, kunne ikke klare at høre, han skal i fængsel i fire lange år.

Kasper Bebensee Kock fik stadfæstet sin dom på et år og ni måneders fængsel, hvoraf de ni måneder gøre betingede. Nicoline Møller slap med en betinget dom.

Mindste “fisk” i fokus

– Jeg glæder mig rigtigt meget, til pressen igen begynder at skrive om Nicolines musik i stedet for den her sag, siger Jeanette Søberg Møller. Hun har om nogen oplevet, hvordan pressen har mere fokus på Nicoline end på hovedmanden i retssagen. Hun tvivler på, at formiddagsbladene ville have brugt linier på Nicolines rolle i narkosagen, hvis ikke lige hun var kendt fra tv.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men min datter klarer sig glimrende og hun har holdbare planer for fremtiden – og ved siden af dem, så har hun sin musik. I kan snart høre en ny single med hende, siger popstjernens mor.

 

 

 

Skrevet af: Ole [email protected]
>