Ledige studiepladser på EASV – de kan søges frem til studiestart

27. juli 2022 Uddannelse

Da fristen for at søge ind på en videregående uddannelse efter sommerferien var udløbet stod det klart, at kun fire videregående uddannelsesinstitutioner i hele Danmark havde fået flere ansøgninger end sidste år. EASV var en af dem.

Alligevel kan erhvervsakademiet i Sønderborg melde om ledige pladser på en række af sine uddannelser

”Vi er selvfølgelig glade for, at vi klarer os så godt i sammenligning med landets andre videregående uddannelsesinstitutioner. Men når det er sagt, så er vi bestemt også udfordret af de mindre ungdomsårgange og af den såkaldte dimensionering, der lægger en hård begrænsning på vores muligheder for at optage internationale studerende”, siger rektor Henrik Larsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dimensioneringen, der blandt andet er skyld i, at akademiet ikke længere kan udbyde datamatiker-uddannelsen på engelsk i Sønderborg, undrer ham:

”Vi står i en situation, hvor mange virksomheder i vores område fortsat mangler arbejdskraft, så det ærgrer os selvfølgelig, at vi ikke kan få lov til at uddanne endnu flere kvalificerede medarbejdere til dem”, siger Henrik Larsen.

Så hvis man ikke fik søgt ind for fristen, eller måske ikke kom ind på den uddannelse, man i første omgang havde ønsket sig, er der stadig muligheder, fortæller Henrik Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg kan kun opfordre til, at man går ind på vores hjemmeside, easv.dk og ser på mulighederne. Fra den 28. juli kan man se en oversigt over de uddannelser, der stadig har ledige pladser, og de pladser kan man søge helt frem til studiestart”.

I Sønderborg er studiestarten den 30. august.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...