Ledighed: Det er faglært arbejdskraft der er brug for

8. oktober 2016 Uddannelse

I den kommende uge skal Arbejdsmarkedsudvalget drøfte, hvilke muligheder, der er for at få ledige i job. Og udvalget kan nå frem til, at opskriften kan blive, at få ledige i gang med de uddannelser, der efterspørges af arbejdsmarkedet.

Næstformanden for udvalget, Petter Astrup fra Venstre, fortæller, at de ledige, der havde lettest ved at komme i job, de er i arbejde.

Antallet af arbejdspladser er gået tilbage i Sønderborg og det kan medføre, at der bliver færre jobåbninger i fremtiden og dermed færre muligheder for ledige i forhold til at komme ind på arbejdsmarkedet. Det er derfor afgørende, at jobcentret har et meget stort fokus på de aktuelle jobåbninger og følger tæt med i udviklingen på efterspørgslen. At kende efterspørgslen godt i forhold til, hvilke fagprofiler, der er behov for, bliver et centralt omdrejningspunkt for om jobcentret kan lykkes med at formidle ledige til de jobåbninger, der er.

Artiklen fortsætter under annoncen

Virksomheder vil have faglærte

At antallet af arbejdspladser er gået tilbage i Sønderborg kan medføre, at der bliver færre jobåbninger i fremtiden og dermed færre muligheder for ledige i forhold til at komme ind på arbejdsmarkedet. Det er derfor afgørende, at jobcentret har et meget stort fokus på de aktuelle jobåbninger og følger tæt med i udviklingen på efterspørgslen. At kende efterspørgslen godt i forhold til, hvilke fagprofiler, der er behov for, bliver et centralt omdrejningspunkt for om jobcentret kan lykkes med at formidle ledige til de jobåbninger, der er.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg opleves der i øjeblikket en stigende efterspørgsel i den private sektor på områder som kontor og administration, salg, indkøb og markedsføring, hotel og restauration samt bygge og anlæg.

Om de ledige i Sønderborg Kommune vil få gavn af efterspørgslen, afhænger imidlertid af, om deres kompetencer lever op til virksomhedernes krav. Et faldende antal arbejdspladser og en øget efterspørgsel efter faglært arbejdskraft stiller større krav til de ledige.

“Så nu skal der gøres noget for at opkvalificere flere og samtidig vil vi tage rundt til virksomheder og blive mere skarpe på, hvad det præcis er, som de har brug for af kompetencer”, siger Petter Astrup til SønderborgNYT. Samtidig er Jobcenter i gang med at screene de ledige, så det kan blive kortlagt, hvem der er klar til job og hvem der har andre udfordringer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk