Lige så mange ansøgere til EASV som sidste år

6. juli 2021 Uddannelse

Selv et mildt sagt mærkeligt studieår har ikke taget lysten fra nye kvote 1-ansøgere til EASVs videregående uddannelser. Da fristen udløb mandag middag, kunne akademiet konstatere, at helt nøjagtigt én mere end sidste år havde søgt om optagelse på uddannelserne i Esbjerg og Sønderborg. Og der tegner sig et vist mønster i ansøgningerne.

”Det ser ud til, at de uddannelser, der i forvejen er populære, bliver endnu mere populære”, siger rektor Henrik Larsen med særlig henvisning til it-uddannelserne Datamatiker og Multimediedesigner.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det gør, at Uddannelses- og Forskningsministeriet har sat et loft for, hvor mange studerende vi må optage, fordi man skønner, at der ikke er beskæftigelse til alle dem, der gerne vil tage uddannelserne,” forklarer Henrik Larsen. Han tilføjer, at det kan undre i en tid, hvor it-branchen ellers skriger på kvalificeret arbejdskraft. I Sønderborg er der stadig få ledige pladser på uddannelsen til multimediedesigner.

Det skriver EASV i en pressemeddelelse.

Mens ansøgertal og mønstret i ansøgningerne ligner sidste år til forveksling, sker der dog også noget helt nyt på EASV til næste år. Akademiet har for første gang udbudt en række fuldtidsuddannelser som rene online-hold, og tre af de hold bliver oprettet efter sommerferien. Det drejer sig om Markedsføringsøkonom, Softwareudvikling og Driftsteknolog.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig forsøger man sig med en hybrid mellem online- og fysisk undervisning på andre af uddannelserne.

”Vores gode erfaringer med onlineundervisning under coronaen gør, at vi vælger at oprette fælles hold på nogle af de uddannelser, hvor der egentlig ikke har været ansøgere nok i hverken Esbjerg eller Sønderborg. Vi slår simpelthen ansøgerne fra de to byer sammen og gør en del af undervisningen digital. Dermed kan vi bevare det brede udbud af uddannelser i både Esbjerg og Sønderborg”, fortæller Henrik Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den eneste uddannelse, der ikke bliver oprettet i det kommende studieår, er uddannelsen til El-installatør i Esbjerg, der kun fik fire ansøgere i år. Henrik Larsen tror, det skyldes, at mange af de potentielle ansøgere allerede er i job som elektrikere i en travl branche, hvor de oven i købet tjener godt.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...