Ligeværd: Inklusion handler om skoleliv og fremtid

16. april 2015 Uddannelse

Sekretariatsleder Esben Kullberg fra Landsforeningen Ligeværd har gennem længere tid fulægt integrationen i folkeskolerne på landsplan.

“Visionen med inklusionen fra polititikernes side er, at det vil give højere karakterer til alle børn og bedre udvikling af hver enkelt elev, når såkaldt anderledes børn også er i klasserne”, siger Esben Kullberg på Ligeværd Sønderborgs debatmøde, hvor der blev sat spot på inklusionen.

Esben Kullberg fortæller, at inklusionen skal komme nedefra, hvis ideen ikke skal ende blindt.

Esben Kullberg fortæller, at inklusionen skal komme nedefra, hvis ideen ikke skal ende blindt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sekretariatet har dagligt forældre i telefonen, fordi de vil have gode råd og hjælp.

“De bakser med de kommunale systemer”, siger Esben Kullberg til de godt 50 debatdeltagere, der var samlet i udstillingslokalet hos Ford i Alsgade i Sønderborg.

Han minder alle om, at inklusion handler om børns skoleliv, deres fremtid, det handler om læreres arbejdsliv og om familieliv.

Han advarer imod, at man begynder at inkludere børn, der slet ikke kan holde til det.

“Lyt til forældre og fagpersoner”, siger han og slår så ind på kroner og ører.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så handler det om penge, selvom inklusionen ikke er tænkt som en spareøvelse. Undersøgelser viser, der gennemsnitligt er sparet 7 pct. på skolernes budgetter”, siger Esben Kullberg. Straks efter kommer det frem, at der ikke er sparet en eneste krone i Sønderborg og det bekræftes af flere i panelet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...