LINAK har inviteret studerende fra SDU og EASV til HACKATHON 2018

23. oktober 2018 Uddannelse

30 udvalgte unge talenter fra henholdsvis Syddansk Universitet og Erhvervsakademi SydVest skal i weekenden dyste på teknik, viden og innovationsevne. Det sker når de to institutioner sammen med virksomheden LINAK mødes til HACKATHON 2018 i ’MCI Innovation Lab’ i Sønderborg.

Store virksomheder som eksempelvis Apple, Google og Amazon gør det allerede – omfavner og udnytter de teknologiske muligheder, som findes i det såkaldte ’Internet of Things’. Her er forskellige elementer forbundne, processer automatiserede og løsninger intelligente nok til selv at tilpasse sig dine behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

LINAK, der blandt andet laver aktuatorsystemer til justerbare møbler til både private hjem, kontorer og andre professionelle arbejdspladser (fx sygehuse og hospitaler), er medarrangør og udfordrer de 30 deltagere til at komme med bud på uudnyttede potentialer.

”Vi vil med arrangementet her prøve at udfordre regionens skarpeste talenter til at forestille sig nye brugervenlige anvendelsesområder i fremtidens intelligente hjem,” forklarer Helle Taanquist, som er digital produktmanager hos LINAK.

Artiklen fortsætter under annoncen

For deltagerne ved HACKATHON bliver der mulighed for at dyste på tværs af fagligheder, høre spændende oplæg af folk udefra samt at skabe netværk og derigennem lære endnu mere.

”At virksomheder som LINAK involverer sig giver i dén grad mening for de studerende,” siger innovationskonsulent Frederik Gottlieb, som for SDU har til opgave at fremme og opsøge samarbejde med virksomheder i regionen.

”Det gør undervisningen relevant og nærværende, og de studerende får en oplevelse af, at de lærer noget, som kan bruges ude i den virkelige verden”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han henviser desuden til vigtigheden af at få sat fokus på netop de uddannelser og fagligheder, der sættes i rampelyset ved HACKATHON. Faglige kompetencer dansk erhvervsliv sukker efter.

”Vi ser denne HACKATHON som den første af mange, og vi håber, det bliver en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor de studerende får mulighed for at komme tættere på erhvervslivet, og hvor de desuden kan arbejde tværfagligt. Arrangementet skal også være med til at tiltrække studerende fra andre byer og brande SDU Sønderborg og det lokale område”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk