LINAK inviterer til Kloge Hænder

13. maj 2015 Uddannelse

Jet-Net.dk skal inspirere unge til at vælge en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse. Den 6. maj inviterede Linak en flok unge fra 8. klasse på Nørreskovskolen ind på virksomheden for at demonstrere, hvad Kloge Hænder kan. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”skole” width=”275″ height=”183″ />

Den 6. maj havde virksomheder over hele landet inviteret 7.-8. klasses skoleelever indenfor til at opleve spændende erhverv, som man ikke ”bare” kan læse sig til, men skal arbejde sig til med både hjerne og hænder. Her fik eleverne mulighed for at møde faglærte rollemodeller og høre om deres job.

“Danmark mangler faglært arbejdskraft, og lærepladser inden for eksempelvis jern og metal står tomme hen. Erhvervsskolereformen skal sikre et højnet niveau på uddannelserne og sænke frafaldet. Men for at vende udviklingen mangler vi stadig at inspirere de unge til at få et godt og mere realistisk indtryk af de praktiske erhverv, der i mange år har lidt under en forestilling om at være en kedelig endestation for mindre begavede unge. Den fejlagtige opfattelse skal ændres, og det vil vi gerne bidrage til”, siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond.

Industriens Fond har i samarbejde med Naturvidenskabernes Hus taget initiativet til Jet-Net.dk, som er arrangør af eventen. Jet-Net.dk søger gennem spændende samarbejdskoncepter at inspirere flere unge til at vælge en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse. Kernevirksomhederne i netværket er Danfoss, Grundfos, Grontmij og Novozymes foruden flere end 35 større som mindre virksomheder over hele landet og lige så mange skoler og gymnasier.

LINAK

Linak er medlem af det landsdækkende netværk for skole-virksomhedssamarbejde, Jet-Net.dk, og inviterede den 6.Linak maj elever fra 8. klasse på Nørreskovskolen i Nordborg til at opleve Kloge Hænder i praksis. Her viste LINAK-lærlinge de unge rundt på virksomheden og satte dem i gang med to praktiske opgaver. De fik til opgave at bygge en styringsenhed, der med et elektrisk signal kan pumpe væske ud i cylindre. De skulle også bygge et system, hvor man med trykluft kan skabe bevægelse. Begge systemer benyttes i Linaks produkter.Linak_3500px

Det blev en rigtig god dag for både eleverne og Linak. Den 19. maj har Linak derfor inviteret hele 8. klasse fra Nørreskovskolen på et nyt besøg.

“Vi har valgt at deltage i Jet-Net.dk arrangementet ”Kloge Hænder” for at være med til at sætte fokus på, at få de unge til at vælge en faglig uddannelse. Det er altid spændende at få besøg af nysgerrige unge og give dem et indblik i vores spændende produktionsverden og synliggøre de jobmuligheder og arbejdsopgaver der er her. Vi havde en god oplevelse med de unge mennesker og ser frem til senere at få besøg af hele deres klasse”, siger Birgit Spek fra LINAK.

House of Science repræsenterer Jet-Net.dk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk