Lions spredte kontant glæde til tre foreninger

18. juni 2015 Sundeved

Onsdag eftermiddag stod den på kaffe, kage og kontanter i Købmandsgaarden ved Dybbøl – og omkring bordet sad

” width=”300″ height=”177″ /> Lionsmedlemmerne sad med ved bordet.

repræsentanter fra Lions, Vibeke Sørensen fra Julemærkehjemmet i Kollund, Hanne Bossen og Rasmus Caspersen fra Købmandsgaarden samt Bent Johansen fra Veteranhjemmet.

“Lions tjener blandt andet penge ved at stille den store mobilscene op, vi har en Nytårskoncert med SMUK og vi har vores Julelotteri, som gør, at vi kan få nogle penge ind, som vi kan dele ud”, siger Niels Nielsen fra Lions.

Bent Johansen får penge til Veteranhjemmet.

Bent Johansen får penge til Veteranhjemmet.

Når der skal findes modtagere til de omkring 100.000 kroner, som Lions deler ud om året, så sker det omkring et bord, hvor medlemmer bliver enige.

“Vi kender jo selv nogle af foreningerne. Andre hører vi om og så må foreninger gerne sende en ansøgning”, siger Niels Nielsen til SønderborgNYT.

Den første frivillige, der fik en check, var Bent Johansen fra Veteranhjemmet.

“Det er godt I gør noget for de hjemvendte soldater, så de igen bliver hele og kommer ind i samfundet”, siger Niels Nielsen.

Vibeke Sørensen siger tak til Lions' Niels Nielsen.

Vibeke Sørensen siger tak til Lions’ Niels Nielsen.

Til Julemærkehjemmets Vibeke Sørensen siger han.

“Det er et fantastisk og vigtigt arbejde, som I gør. I arbejder jo på at inkludere, så det er jo lidt mærkeligt, det offentlige slet ikke bidrager til jeres indsats”, siger Niels Nielsen.

“Købmandgaarden gør en stor indsats for de senhjerneskadede og det er vi glade for at støtte”, siger Niels Nielsen. Han får at vide, der lige for tiden er omkring 35 brugere i Købmandsgaarden.

Hanne Bossen og Rasmus Caspersen er også blandt de, der får en hjælpende hånd fra Lions.

“Vi får støtte fra Sønderborg Kommune og så får vi omkring 100.000 kroner fra andre om året. De 100.000 gør, vi er i stand til at købe nogle ting ind”, siger Rasmus Caspersen.

Tilsammen fik de tre foreninger 50.000 kroner.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk