Kulturministeren på litteratur-besøg på Danish Crown

27. februar 2015 Kultur

Kulturminister Marianne Jelved besøger mandag et læseprojekt på Danish Crown i Blans. Forklaringen er, at Sønderborg er med i kampen om at blive landets bedste læsekommune.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

I sommer lod Biblioteket Sønderborg litteraturen strømme ud til medarbejderne på en række store virksomheder i kommunen, ud i venteværelserne hos lægehusene og ud til lytterne på Radio Als.

Artiklen fortsætter under annoncen

Marianne Jelved.

Marianne Jelved.

Bøger åbner for livsnerven

”Jeg plejer at sige, at litteraturen åbner for livsnerven i vores demokrati – samtalen og dialogen. Når man selv fortæller om sin oplevelse med en bog, opdager man, hvad bogen betyder. Andre har oplevet den på deres måde, og det giver en bedre forståelse for hinanden. Det fællesskab er blevet styrket i Sønderborg Kommune, hvor et stort antal borgere har lyttet til de samme bøger”, siger Marianne Jelved.

Sønderborg holder sig læsende

Seks lydbøger er blevet frikøbt og har ligget til gratis download på både Biblioteket Sønderborgs og Radio Als hjemmeside. Syv virksomheder, herunder Danish Crown, Danfoss, Linak og Siemens har været med i projekterne. Medarbejdere har haft mulighed for at få gratis lydbøger, læse anmeldelser i personalebladene og på intranettet.

Tid til eftertænksomhed

Sønderborg Kommune er gået med i projektet Danmark Læser for at få flere til at læse skønlitteratur.bog

”Det er der brug for”, siger Charlotte Riis Engelbrecht, formand for Kulturudvalget i Sønderborg Kommune.

”Vi lever i en travl og flygtig tid, hvor det kan knibe med at få tid til eftertænksomhed og nærvær. Det kan de gode bøger hjælpe os med. De fascinerer og kan åbne op for en bedre forståelse af os selv og det samfund vi lever i”, siger Charlotte Riis Engelbrecht.

Sønderborg er en af de 12 kommuner, der deltager i konkurrencen om at blive Danmarks bedste læsekommune. Vinderen er den kommune, der har haft størst gennemslagskraft og fået flest nye læsere. Vinderen kåres i maj 2015.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk