Lørdag åbnede Alsion dørene for kommende studerende

3. februar 2018 Uncategorized

Lørdag kunne kommende studerende få et kig indenfor i Alsion, hvor både SDU og EASV viste deres mange uddannelser frem for de gæster, der kiggede indenfor.

“Unge fra gymnasierne vil opleve en glidende overgang, som betyder mere frihed, hvor de ikke føres igennem alt og heller ikke har mødepligt”, siger afdelingsleder Per Boisen fra SDUs studeieservice.

“Det betyder så også, at alt er de studerende eget ansvar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle har den fornødne disciplin og andre tager første semester om”, siger Per Boisen til SønderborgNYT. Altså gælder det om at have fokus på sit studie.

Tag et sabbatår

Regeringen ser meget gerne, at unge går direkte fra gymnasiet og ind på en videregående uddannelse.

Per Boisen fra studieservice kaldet et sabbatår inden en videregående uddannelse for en glimrende idé.

“Men et sabbatår er en rigtig god vej til at finde ud af, hvad man egentlig vil”, siger Per Boisen.

Når de unge mennesker møder på SDU til den første undervisningsdag, så er det med gnist, gejst og en smule nervøsitet.

“Men de unge opdager hurtigt, at de er kommet for at lære og ikke for at vise, hvad de kan”, siger Per Boisen fra studieservice. Og på SDU i Sønderborg, hvor al undervisning foregår på engelsk er en sidegevinst, at de studerende bliver virkeligt stærke i sproget.

“Og så bliver de jo en del af et miljø med rigtigt mange nationaliteter”.

ErhvervsAkademiet drysser guldkorn

På ErhvervsAkademiet kommer studerende, der gerne vil have en af de kortere, videregående uddannelser – og EASV har en bred vifte af uddannelser, der er efterspurgte i erhvervslivet, så jobgarantien er større end stor for de studerende, der kommer igennem.

På ErhvervsAkademiet er der heller ikke mødepligt.

“Men det er en rigtig god idé at komme dagligt alligevel. Vi drysser jo alt det nye, de skal kunne, løbende hen ad vejen, så vi bygger langsomt op – og er man ikke  tilstede, så fanger man ikke guldkornene”, siger underviser Karsten Skov. For meget fravær betyder, at for mange guldkorn ikke bliver fanget – og så er man hægtet af.

“Min drømmestuderende er et menneske, der har disciplin, har lyst til at lære og er rigtigt nysgerrig”, siger Karsten Skov. Uddannelse er ikke noget, som man får, men noget man arbejder for.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk