Lørdag er der eSportmesse på BC Syd i Sønderborg

11. november 2021 Uddannelse

Efter en corona-pause er eSport Messe Sønderborg tilbage for tredje gang. I år er det på lørdag 13. november, at den store begivenhed løber af stablen. Der er et tætpakket spændende program med turneringer i mange forskellige spil, meet and greet med gaming- og streaming-personligheder, talks og meget mere. Messen har spændende oplevelser for børn, unge og voksne, og uanset om man er dedikeret gamer eller i familie med en der er går op i computerspil.

Hele dagen er der turneringer, hvor de besøgende kan dyste i de største og mest populære spil som bl.a. FIFA, CS:GO, Rocket League, Fortnite, Hearthstone og Minecraft. På messen er også mange stande, hvor man bl.a. kan høre om eSport og uddannelse, foreningsliv, eSport og kriminalitet, ergonomi og møde virksomheder, der sælger gaming-udstyr, skriver Det Blå Gymnasium i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er du forældre til et barn eller en teenager, som gerne vil deltage i en turnering, så kan du selv dyrke nostalgien i vores retro lounge, hvor du kan spille konsol-spil fra ’80erne og ’90erne.  Mange voksne vil også kende Nikolaj ’So Ein Ding’ Sonne, som kommer og holder et inspirerende foredrag på messen. Journalisten og tænkehatten Nikolaj Sonne tager tilhørerne med ned i spilindustriens maskinrum til et kig på, hvad et tilsyneladende uskyldigt spil på ens smartphone har at gøre med datahøst og udvikling af kunstig intelligens for milliarder af kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Idémanden bag messen er eSport-koordinator på Det Blå Gymnasium, Hjalte Sparvath Brautsch. Han siger:

”Esport er rykket fra teenageværelserne og ind i stuerne, på fjernsynet og i sportsarenaerne. For mange er eSport og gaming stadig fremmed land og ukendte begreber, selvom børnene eller manden måske spiller og ser eSport. Messen samler eSport-entusiaster til en kæmpe fejring af sporten, og inviterer deres familie og venner til at opleve det hele sammen med dem. Mange forældre oplever, at det er svært at forstå deres børns interesse for gaming og eSport, selvom de gerne vil. At tage på messen sammen som familie er et oplagt sted at starte”.

Esport Messe Sønderborg er et offentligt arrangement, og der er gratis adgang. Messen foregår 13. november kl. 10 – 18 på Business College Syd i Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...