Lokale erhvervsledere og Det Blå Gymnasium i BusinessCombat

3. oktober 2016 Uddannelse

Hvad skal der til for at drive en succesfuld virksomhed?

Det ved tredjeårs eleverne fra Det Blå Gymnasium med virksomhedsøkonomi på A-niveau fra Det Blå Gymnasium en del om – dog mest i teorien, og derfor bliver det spændende, når de skal dyste mod ikke kun hinanden, men også erfarne erhvervsledere fra Sønderborg.

“Vores mission er at uddanne til virkeligheden”, siger rektor Dorthe Milling Stjernholm, der bakker op om arrangementet, hvor der arbejdes med teori i praksis.

“Jeg er glad for at vi på onsdag kan lægge hus til dette arrangement, hvor vores elever møder erhvervsledere fra forskellige virksomheder”, siger rektoren i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I alt 30 erhvervsledere fra forskellige virksomheder i Sønderborg har sagt ja til at rive lidt over en halv dag ud af deres travle kalender for at deltage i konkurrencen sammen med  30 gymnasieelever. Spillet styres af Keld Nørgaard, der driver virksomheden Welcome Management og har flere end 20 års erfaring med det professionelle, it-baserede virksomhedsspil.

Fordelt på ni hold – fire med gymnasieelever og fem med erhvervsfolk – går holdene på lige fod i gang med at dyste om at være bedst til at starte og drive en fiktiv virksomhed over en periode.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er tredje gang, Business College Syd huser et BusinessCombat arrangement. Samarbejdet med erhvervslivet kom op at stå via en aftale med Broager Sparekasse og revisionsfirmaet PWC i Sønderborg, der begge har inviteret nogle af deres erhvervskunder med til arrangementet. Ud over muligheden for at netværke og få nye input giver arrangementet erhvervsfolkene mulighed for at spejde efter kommende elever. Så for eleverne handler dagen også om, at gøre et godt indtryk på deres måske kommende arbejdsgiver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Virksomhederne deltager gerne

Broager Sparekasse og flere af sparekassens erhvervskunder deltager i dysten på onsdag.

“Både vi selv og flere af vores erhvervskunder hiver genne en halv dag ud af kalenderen og deltager i dysten på Det Blå Gymnasium”, siger erhvevsdirektør Bjarne Jensen fra Broager Sparkasse.

“Vi mener, det giver mening, at de unge mennesker får mulighed for at lære lidt fra de erfarne mennesker, fordi ét er teori og noget andet er virkeligheden”, siger erhvervsdirektøren til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udbyttet for erhvervsfolkene er en halv dag i selskab med kolleger fra andre brancher, altså networking.

“Og så møder vi jo unge mennesker, der på et tidspunkt bliver en del af det lokale erhvervsliv”, siger Bjarne Jensen.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sundeved, Politik

Nu kommer der penge til cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl

27. maj 2022 Sundeved

Som en del af ’Cyklens år 2022’ har forligskredsen bag Infrastrukturaftalen sat 200 millioner kroner af til at støtte nye cykelprojekter i Danmark. Forligskredsen er på baggrund af et oplæg fra Vejdirektoratet blevet enige om at udmønte pengene til en række konkrete projekter og ét af dem er en cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl. ”Det […]

Læs mere...