Lokale virksomheder giver jobgaranti til nyuddannede ingeniører

10. august 2021 Uddannelse

Lokale virksomheder ønsker at tiltrække unge talenter til ingeniøruddannelser på SDU Sønderborg og derfor lover de minimum seks måneders fastansættelse til alle når de bliver færdige med deres studie:

“For de virksomhederne gælder det, at det er meget svært at rekruttere veluddannede ingeniører. Derfor ser de muligheder i, at de kan få tilknyttet en nyuddannet ingeniør”, forklarer Frederik Gottlieb, der er innovationskonsulent og tovholder på projektet på SDU Sønderborg til TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ordningen træder i kraft i 2022 for ingeniørstuderende, der begyndte at læse i 2020 og den gælder for diplomingeniør- og kandidatuddannelserne.

Senior Vice President i Danfoss M&A, Troels Petersen, der én af initiativtagerne til ordningen og også tovholder for de virksomheder, som er med i den, håber at den vil skabe et stærkere universitet med et solidt forskningsmiljø til gavn for de studerende og i sidste ende de lokale virksomheder.

“Vi vil rigtig gerne tiltrække dygtige studerende fra ind- og udland, som her kan få topkvalificeret undervisning, et attraktivt socialt liv og en god bolig, og nu altså også garanti for et job i minimum seks måneder efter endt uddannelse”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danfoss, LINAK, Agramkow, Bitzer, Lindab, CCM Electronic Engineering, Converdan, Damm Cellular Systems, Hannemann Engineering, PAJ Group, Swienty og SAAB Danmark er med i ordningen.

Læs mere på TV Syds hjemmeside .

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Nordborg, Frivillige

Frivillig fra Røde Kors fik ‘Covid-19 Prisen’

24. september 2021 Nordborg

Ellen Iversen fra Røde Kors i Sønderborg har fredag ved Frivilligfesten fået overrakt ‘Covid-19 Prisen’, fordi hun  formåede –  efter en henvendelse fra Sønderborg Kommune om vaccineledsagelse til sårbare ældre – på bare to arbejdsdage at koordinere en sådan hjælp. Den frivillige opgave indebar to måneders indsats med at rekruttere frivillige og sørge for at […]

Læs mere...