Louise prøver hvordan det er at arbejde i Matas

25. oktober 2021 Uddannelse

I denne tid er mange af byens 9. klasses elever i erhvervspraktik. I erhvervspraktikken arbejder de ulønnet i en uge i et selvvalgt firma. På den måde får de en forståelse for, hvordan det er at være en del af et arbejdsmiljø, og en idé om, hvilken karrierevej, der er noget – eller ikke er noget – for dem.

Vi har talt med Louise Schmidt Quorp, der i øjeblikket er i praktik hos Matas i gågaden. Hun fortæller, at hun valgte en praktikplads hos Matas, fordi hun godt kunne tænke sig, at få en fornemmelse af, hvordan det er at arbejde som butiksassistent.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg ønskede en praktikplads, hvor jeg får mulighed for at omgås mennesker”, siger Louise Schmidt Quorp, der har selv erfaring med makeup og selv handler i Matas. Hun håber på at få et indblik i, hvordan arbejdsmiljøet i butikken er, mens hun lærer mere om makeup.

Vi har desuden spurgt en ansat i butikken, Anni Wandahl Sørensen, hvad de fra butikkens side gør for at give praktikanterne en god og lærerig uge.

”De forsøger at give praktikanterne en alsidig uge, hvor de får lov at prøve lidt forskelligt, for at give dem et bedst muligt indblik i, hvordan det er at arbejde i Matas. Hvis man som praktikant møder med en god attitude, er det et godt udgangspunkt for senere at blive ansat i et fritidsjob eller som elev”, siger Anni Wandahl Sørensen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvordan erhvervspraktikken foregår, varierer fra skole til skole. På de fleste skoler skal eleverne selv ud og kontakte et firma og finde en praktikplads. Praktikpladsen behøver ikke nødvendigvis at ligge i nærområdet. Nogle vælger også en plads længere væk for eksempel i København og bor hos familie eller venner, fordi de ønsker en karriere, der ikke er mulig i Sønderborg og omegn.

Artiklen er skrevet af skolepraktikant Sofie Landkildehus, Privatskolen Als

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. juni 2023 Sønderborg, Debat

Debat: Avnbøløsten-borgerne holder Venstres byrådsgruppe op på vindmølle-løfter

3. juni 2023 Sønderborg

I onsdags var der mødt adskillige mennesker fra Avnbøløsten op ved Rådhuset, hvor de demonstrerede imod Byrådets planer om, der skal stilles vindmøller op i deres lokalområde. I Byrådssalen fik de lov til at stille et spørgsmål til Byrådet – og spurgte om Venstre og Socialdemokratiet havde tænkt sig at holde deres løfter. Svaret de […]

Læs mere...