Måske bliver du grebet af at fiske med magnet

Mathias Lindblad. Privat foto
Mathias Lindblad. Privat foto
14. marts 2023 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Den 1. april kan du være med til magnetfiske i Nordborg Sø og det kan du, hvis du mellem klokken 10 og 16 tropper op på parkeringspladsen ved Nordborg Slot.

Det fortæller Kaj Lindblad fra Nordborg, som selv er magnetfisker og synes, det er en herlig hobby.

“Vi har magneter med, som vi låner ud til de mennesker, der har lyst til at prøve og vi har andre magnetfiskere fra Treasure Hunter med, som kan vise, hvordan de gør”, siger Kaj Lindblad til SønderborgNYT.

Han fortæller videre, at der den 1. april skal magnetfiskes i Nordborg Sø.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er glade for, at Nordals Idrætscenter har givet os lov”, siger han.

Sønnen fik farmand i gang

Når Kaj Lindblad er blevet magnetfisker, så er forklaringen ret enkel: Han så hvor meget hans 11-årige søn, Mathias, havde ud af at magnetfiske.

“Min søn havde set en YouTube med magnetfiskeren Alexander Aagaard og derfor ønskede han sig en magnet i fødselsdagsgave og den fik han”, siger Kaj Lindblad.

“Der kan være en dag, hvor jeg fanger seks cykler og så kan der være en dag, hvor udbyttet er to bøjede søm”, siger Mathias Lindblad og fortæller så om en af de bedre dage.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det var en dag, hvor jeg trak en hvid plastikpose op af vandet og i posen var der et smykkeskrin med en masse udenlandske mønter”, siger han og tilføjer, at de havde ligget længe i vandet.

“Jeg har også ‘fanget’ et par gamle passere og Lokalhistorisk Arkiv har fortalt, de er tyske og fra Anden Verdenskrig”, siger Mathias Lindblad.

Fandt også en pengekasse

Kaj Lindblad fortæller, at de også har trukket en pengekasse op fra vandet.

“I pengekassen lå der en plastiklomme med et stykke papir i – og trykket fra papiret blev tydeligt på plastikken, da den tørrede og vi kunne se, at der stod et navn og så Radio Als og derfor kontaktede vi den person, hvis navn var dukket frem og det viste sig, at pengekassen var stjålet tilbage i 1983”, siger Kaj Lindblad.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fisker efter historien

Kaj og Mathias Lindblad drømmer om at få ting af historisk betydning på magneten og det går alle de andre magnetfiskere også.

“Vi fisker med vores magnet i havne, søer, åer, branddamme og andre steder, hvor vi kan få lov – og så hjælper vi jo med at hive cykler, indkøbsvogne og meget andet skrammel op fra vandet”, siger Kaj Lindblad og fortæller, at de snart skal en tur til Randers og hjælpe med at rydde op i havnen.

“Og den 1. april kommer der magnetfiskere fra Randers til Nordborg for at hjælpe os med at lære endnu flere at magnetfiske”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan søge om medlemskab på magnetfiskernes Facebookside og se lidt mere om, hvad de går og laver.

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...