Man rykker ikke en 150 år gammel eg op med roden

3. juni 2015 Sundeved

Byrådsmedlem Petter Astrup, Nordborg, skriver:

Petter Astrup reagerer på Sønderjysk Forsikrings flytteplaner.

Petter Astrup reagerer på Sønderjysk Forsikrings flytteplaner.

Artiklen fortsætter under annoncen

[adrotate group="187"]
[adrotate group="188"]

Bestyrelsen og direktionen i Sønderjysk Forsikring vil nu forsøge at rykke det gamle hæderkronede selskab op med roden og flytte det til motorvejen ved Rødekro. Et 150 år gammelt egetræ, der står tungt og sikkert som de ældste egetræer i Nørreskoven på Als – et egetræ med rødder, der grener sig ud over hele Als og Sundeved. Og ja, nogle små fugle har allerede båret frø fra det gamle træ rundt i regionen – frø der stadig er skrøbelige. Burde man ikke bruge kræfterne på at pleje dem i stedet?

Sønderjysk Forsikring hed tidligere Alsisk Forsikring og er en succes, startet af en håndfuld bønder, der for 150 år siden ville sikre hinanden mod brand. Nuvel, det er længe siden og der er løbet meget vand gennem åen siden da. Så, kære repræsentantskab, lad jer ikke lokke af en bestyrelse og direktion der er ved at glemme sine rødder.

Rykker man et 150 år gammelt egetræ op med roden, kan man ikke forvente at det gror igen når det plantes 45 km længere nordpå langs motorvejen. Det er trist, at bestyrelsen og direktion tilsyneladende er ved at glemme deres egne kerneværdier: Tillid, Tryghed og Tilknytning!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk