Man rykker ikke en 150 år gammel eg op med roden

3. juni 2015 Sundeved

Byrådsmedlem Petter Astrup, Nordborg, skriver:

Petter Astrup reagerer på Sønderjysk Forsikrings flytteplaner.

Petter Astrup reagerer på Sønderjysk Forsikrings flytteplaner.

Bestyrelsen og direktionen i Sønderjysk Forsikring vil nu forsøge at rykke det gamle hæderkronede selskab op med roden og flytte det til motorvejen ved Rødekro. Et 150 år gammelt egetræ, der står tungt og sikkert som de ældste egetræer i Nørreskoven på Als – et egetræ med rødder, der grener sig ud over hele Als og Sundeved. Og ja, nogle små fugle har allerede båret frø fra det gamle træ rundt i regionen – frø der stadig er skrøbelige. Burde man ikke bruge kræfterne på at pleje dem i stedet?

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderjysk Forsikring hed tidligere Alsisk Forsikring og er en succes, startet af en håndfuld bønder, der for 150 år siden ville sikre hinanden mod brand. Nuvel, det er længe siden og der er løbet meget vand gennem åen siden da. Så, kære repræsentantskab, lad jer ikke lokke af en bestyrelse og direktion der er ved at glemme sine rødder.

Rykker man et 150 år gammelt egetræ op med roden, kan man ikke forvente at det gror igen når det plantes 45 km længere nordpå langs motorvejen. Det er trist, at bestyrelsen og direktion tilsyneladende er ved at glemme deres egne kerneværdier: Tillid, Tryghed og Tilknytning!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juli 2021 Kultur, Sønderborg

Vores Sønderborg sørger for musik i byen

24. juli 2021 Kultur

Lørdag formiddag klokken 11 begyndte Down Town Dynt at spille i Apotekerhaven og en stor del af deres fanskare var på plads, så de kunne få det hele med. “Ja, vi starter en time tidligere end annonceret og det skyldes, at jeg skal videre til et andet job”, sagde Brian O’Driscoll, som sammen med sin […]

Læs mere...