Marianne Christiansen er ny biskop

23. april 2013 Kultur

Ny biskop i Haderslev Stift er sognepræst i Løgumkloster Marianne Christiansen, der vandt bispevalget med 691 stemmer over modkandidaten Peter Hedegaard, som fik 460.

– Jeg er selvfølgelig glad og meget ydmyg over for opgaven. Nu skal jeg i gang med arbejdet og alle de mangfoldige opgaver, der ligger og venter. Jeg skal lære folk at kende og have min kalender i sving, og så skal jeg tage afsked med folkene i mit eget sogn, siger Marianne Christiansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye biskops modkandidat tager nederlaget med oprejst pande.
– Man skal ikke tænke på det som spildt arbejde. Man skal ønske Haderslev Stift tillykke med, at de har valgt en ny biskop. For folkekirken er det en festdag i dag, og jeg har bidraget til den fest ved at blive nummer to, siger Peter Hedegaard.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk