Marianne Krarup: Potentialedagen har allerede givet pote

24. juni 2016 Sundeved

Leder af Sønderborgs Kompetence og Integrationscenter, Marianne Krarup, har brugt noget tid på at gå og tænke på, hvad det kommunale center fik ud af at holde en såkaldt potentialedag, hvor hun selv og flere af hendes ansatte, erhvervsledere og flygtninge mødte hinanden i Alsion.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

“Jeg mener, at erhvervslivet nu er bevidst om, vi eksisterer og at vi lytter til, hvad der bliver sagt”, siger Marianne Krarup til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Altså har erhvervslivet fået en fornemmelse af, at det hjælper at kontakte kommunen.

“Vi er til hver en tid parat til at rykke ud, når det handler om såkaldte integrationspladser i erhvervslivet – både de til praktik, uddannelse eller faste job”, siger Marianne Krarup.

Marianne Krarup fortæller om udbyttet af Potentialedagen.

Marianne Krarup fortæller om udbyttet af Potentialedagen.

Ret nyt er, at Asylprojektet med Jørgen Mads Clausen i spidsen er gået i samarbejde med Kompetence- og Integrationscentret.

“En af vores opgaver er at sørge for, at de flygtninge, der skal ud i virksomhederne kommer på et såkaldt speed-dansk-kursus, så de kan snakke med deres kolleger. Kan man ikke bidrage i en samtale, så oplever man isolation”, siger centerlederen.

Marianne Krarup og hendes stab kender også til lovgivningen på området.

“Så vi kan hjælpe sådan, at virksomheder og flygtninge ikke træder forkert – og vi kan finde muligheder, så tingene lykkes”, siger hun.

På selve dagen

Rigtigt mange kommuneansatte fra forskellige afdelinger var også en del af Potentialedagen.

Uddannelsessteder, rigtigt mange kommuneansatte, erhvervsledere og flygtninge var en del af Potentialedagen.

“På dagen, hvor vi allesammen mødtes, blev der lavet aftaler med flere virksomheder, der tilbyder sig som praktiksteder, så nu er listen af den slags på ni”, siger Marianne Krarup, der gerne vil have endnu flere med i gruppen.

“Jeg glæder mig desuden over, at der var virksomheder, der fik lavet aftaler med nogle flygtninge”, siger hun.

Det viser sig, at der kan ske mange ting, når mennesker mødes – og derfor arbejdes der på at sikre, at kommune, erhvervsliv og flygtninge også mødes i fremtiden, så der kan laves forskellige aftaler til gavn for alle tre parter.

 

 

Læs mere om Potentialedagen HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk