Maskinmester-uddannelsen kommer til Sønderborg

26. maj 2021 Uddannelse

Torsdag klokken 13:00 præsenterer regeringen et udspil med titlen ’Danmark tættere på’, hvis formål er, at sikre bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark og regeringen vil fra 2025 placere 25 nye uddannelser rundt om i landet og i Sønderborg vil man derfor fremover kunne læse til maskinmester og det glæder borgmester Erik Lauritzen:

”Vi er rigtig glade for, at man ser potentialet i Sønderborg-området og for at vi bliver tilgodeset med en ny, stærk uddannelse som maskinmester-uddannelsen. Der er blevet lyttet til vores styrkepositioner, så vi uddanner unge til job i de brancher, der stærke eller er ved at blive det i vores område. Maskinmestre vil have de rigtige kompetencer, der kommer til at udvikle og implementere nye energirigtige og grønne løsninger og på den måde passer uddannelsen perfekt ind i vores styrkepositioner”, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I alt skal 1300 uddannelsespladser udflyttes og 1000 nye pladser oprettes og ifølge TV 2, vil regeringen flytte 60 procent af alle velfærdsuddannelserne væk fra de fire største byer og ud i landet.

Borgmesteren siger, at maskinmester-uddannelsen vil supplere andre tekniske uddannelser og erhvervsuddannelser i Sønderborg-området og dermed styrke udviklingen af hele industrien i Danmarks fjerdestørste industrikommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er ret god mulighed for at få job efter endt uddannelse og det er ikke kun indenfor de grønne job, at man kan skabe sig en karriere. Det gælder også inden for robot- og fødevareindustrien, hvor Sønderborg-området også er godt fremme på innovative løsninger og dermed er det her en uddannelse, der understøtter erhvervslivet i regionen”, siger Erik Lauritzen.

Maskinmester-uddannelsen er en bred, teknisk uddannelse, hvor man bliver professionsbachelor, som giver maskinmesteren kompetencer til at lede, drifte og optimere energisystemer.  Maskinmestre får ofte job i større eller mindre industrivirksomheder, energiselskaber, byggebranchen, offshore og lignende som projektledere, miljø- og kvalitetschefer, teknisk chefer, driftsledere eller energirådgivere.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det har været et ønske fra et samlet Byråd at få flere uddannelser til Sønderborg og vi er glade for, at der er lyttet til vores input. Samtidig er det godt at se, at regeringen ret markant flytter flere uddannelser væk fra de store studiebyer og ud i provinsen, hvor mange af arbejdspladserne er. Det skaber et Danmark i bedre balance, når vi kan tilbyde relevante uddannelser”, siger Erik Lauritzen.

I dag foregår uddannelsen til maskinmester i syv andre byer, hvor Esbjerg og Fredericia er tættest på Sønderborg.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...