Masser af børn deltager i Skraldiaden

21. september 2015 Sundeved

Det er børnene, der arver de store affaldsmængder, som det moderne samfund skaber. Skraldiaden lærer børnene, at affald er en ressource. “Man smider ikke noget væk, der kan bruges til noget,” lyder budskabet i Skraldiaden.

Skraldiaden er en kampagne, som foregår på børnenes skole eller institution. Her er der uddelt undervisningsmateriale, som alle børnene får med hjem. Pædagoger og lærere har fået materialet “Skraldiade inspirationer”, så de er godt klædt på til at få succes med Skraldiaden, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.by16

Artiklen fortsætter under annoncen

Under hele kampagnen skriver “Reno” breve til børnene, hvor han opfordrer dem til at hjælpe med at opklare mysteriet om, hvor affaldet kommer fra. Han gør børnene til sine Affaldsdetektiver.

Finder de noget affald i skoven eller byen, så kan de tage et billede og lægge det ind på Renos hjemmeside www.skraldiade.dk og måske kan de samle affaldet op og smide det i skraldespanden?

Det store Skraldiade show

Den 29. september Reno inviterer børnene til det store Skraldiadeshow. Det er kulminationen på tre ugers intenst arbejde med skrald, sortering, ressourcer mv.  I forestillingen møder børnene Reno, og gensynsglæden er stor, for nu har Reno været en del af børnenes univers i ugerne op til showet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men også mødet med alle de andre affaldsdetektiver, der har lavet kostumer, musikinstrumenter og andre sjove ting af affald er spændende.download

Børnene bliver ført ind til showet for fuld musik af Renos musikere. De får lov til at lave musik med deres skraldeinstrumenter, inden musicalen “Renos rene skov” starter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter Skraldiadeshowet modtager de alle et affaldsdetektivbevis og en badge, der viser, at de nu er Affaldsdetektiver. Men det slutter ikke her, for som Reno siger: ”En gang affaldsdetektiv – altid affaldsdetektiv.”

PS

Danmark er blandt de lande i verden, der bruger flest ressourcer og producerer mest affald pr. indbygger. Hver gang vi køber varer for 1.000 kr., skaber vi i gennemsnit knap ni kg husholdningsaffald. Kilde: Danmark uden affald II Miljøstyrelsen.

Læs mere HER

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Tyskland strammer indrejsereglerne for danskere

25. juli 2021 COVID-19

Stigningen i antallet af Corona-smittede danskere får de tyske myndigheder til igen at kategorisere Danmark som et såkaldt risikoområde. Ændringen træder i kraft i dag, søndag, og har betydning for både danske og tyske turister. Danskere, der rejser ind i Tyskland, skal kunne fremvise enten en negativ coronatest, et bevis på, at man er fuldt […]

Læs mere...