Matchmaking Engineering Event for kloge hoveder og lokale virksomheder

14. september 2018 Uddannelse

SDU Sønderborg inviterer den 9. oktober mellem kl. 15 og 17 til et Matchmaking Engineering Event på Alsion, hvor virksomheder og studerende får mulighed for at lære hinanden at kende, inden de evt. enes om et studiejob, praktikophold eller et projektsamarbejde.

Og der er virkelig noget godt at hente – også for små og mellemstore virksomheder.

“Det minder lidt speeddating”, siger Bjørn Andresen, som er ejer af Swienty A/S.

Hans virksomhed har fire gange deltaget i Matchmaking Engineering Event på SDU Sønderborg, og udbyttet har været godt. Og selvom der måske udveksles kontaktoplysninger og telefonnumre akkurat som til speeddating, så er der ingen stjålne kys at hente, men derimod studerende, som er topmotiverede for at indgå i et samarbejde med en virksomhed, enten i form af studiejob, praktik, projektskrivning eller andet, skriver SDU i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bjørn Andresen fortæller, at der som virksomhed naturligvis er noget arbejde i forbindelse med at deltage i arrangementet, men at de ingeniørstuderende, som han kan tiltrække udfører et godt stykke arbejde og det er det hele værd.

“Har de engagementet og evnerne, så får de lov også lov at vokse i vores virksomhed”.

Som eksempel næver han en tidligere mekatronik-studerende, Sveinn D. Einarsson, som startede med simple opgaver i værkstedet og endte med udelukkende at lave konstruktionsarbejde. Det var alt lige fra tegning på computeren og laserskæring til tilretninger og montering.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi prøver at hive så mange ideer ud af de studerende som muligt”.

Swienty-ejeren sender derfor sin varmeste anbefalinger til Matchmaking Engineering Eventet på SDU Sønderborg.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Henning Kongstad kunne fejre 25-års jubilæum hos Daniit

8. februar 2023 Erhverv

Den 1. februar kunne administrerende direktør Henning Kongstad fejre 25-års jubilæum hos Daniit A/S. I 1998 blev han uddannet elektronikteknikker på EUC Syd og han startede sin karriere, som pc-software-programmør hos Lodam automation A/S og blev senere hen projektleder for foderfabrikker og asfaltværker. Efterfølgende blev han teknisk chef, og i dag er Henning Kongstad administrerende […]

Læs mere...