Matematik Olympiade på Det Blå Gymnasium

23. september 2016 Uddannelse

Den 29. september samles de skarpeste matematikhjerner fra 10. klasse, Statsskolen, Alssundgymnasiet, og Det Blå Gymnasium for at deltage i Matematik Olympiaden på Det Blå Gymnasium.

Det er andet år, at gymnasierne i Sønderborg kommune har fået lov til at sende en håndfuld elever fra forskellige årgange til Matematik Olympiaden, der er en matematikkonkurrence for tyske skoleelever. Konkurrencen løber over 4 runder, hvor første runde foregår på den enkelte skole. Anden runde er regional-finaler, som bl.a. finder sted på Flensborg Universitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg har House of Science valgt at invitere alle gymnasier til en fælles første runde for at give eleverne en forsmag på den måde, det afvikles på i Flensborg – og lave en Sønderborgtradition ud af det, skriver Det Blå Gymnasium i en pressemeddelelse.

Konkurrencen forløber på den måde, at 10. klasse og 1.G får en opgave og 2.- og 3.g får samme opgave. Der er afsat fire timer til at løse opgaverne kun med brug af simple hjælpemidler som lineal og passer.

Opgaverne er meget udfordrende og ligger i sværhedsgrad ud over det, eleverne møder i den daglige undervisning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hver skole stiller med 8-10 deltagere i konkurrencen på Det Blå Gymnasium og i hver gruppe kåres de tre bedste besvarelser, som belønnes med videre deltagelse til 2. runde i Flensborg i november.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Nordborg, Frivillige

Nordborg Golfklub lægger græs til Knæk Cancer-golf

22. maj 2022 Nordborg

Søndag bliver der spillet Knæk Cancer-golf på golfbanen i Nordborg og det er Axel Nielsen og Brian Jørgensen, der har sat scenen og sikret et væld af flotte sponsorpræmier til den auktion, der følger i kølvandet på turen rundt til de 18 huller. Som et lille krydderi på dagen, så var tidligere træner for SønderjyskEs […]

Læs mere...