Matematik Olympiade på Det Blå Gymnasium

23. september 2016 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Den 29. september samles de skarpeste matematikhjerner fra 10. klasse, Statsskolen, Alssundgymnasiet, og Det Blå Gymnasium for at deltage i Matematik Olympiaden på Det Blå Gymnasium.

Det er andet år, at gymnasierne i Sønderborg kommune har fået lov til at sende en håndfuld elever fra forskellige årgange til Matematik Olympiaden, der er en matematikkonkurrence for tyske skoleelever.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkurrencen løber over 4 runder, hvor første runde foregår på den enkelte skole. Anden runde er regional-finaler, som bl.a. finder sted på Flensborg Universitet.det blå

I Sønderborg har House of Science valgt at invitere alle gymnasier til en fælles første runde for at give eleverne en forsmag på den måde, det afvikles på i Flensborg – og lave en Sønderborgtradition ud af det, skriver Det Blå Gymnasium i en pressemeddelelse.

Konkurrencen forløber på den måde, at 10.

Artiklen fortsætter under annoncen

klasse og 1.G får en opgave og 2.- og 3.g får samme opgave. Der er afsat fire timer til at løse opgaverne kun med brug af simple hjælpemidler som lineal og passer.

Opgaverne er meget udfordrende og ligger i sværhedsgrad ud over det, eleverne møder i den daglige undervisning.

Hver skole stiller med 8-10 deltagere i konkurrencen på Det Blå Gymnasium og i hver gruppe kåres de tre bedste besvarelser, som belønnes med videre deltagelse til 2.

Artiklen fortsætter under annoncen

runde i Flensborg i november.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...