Meget få STU-elever finder en vej til arbejdsmarkedet

3. oktober 2020 Uddannelse

Unge med særlige behov har brug for nye og bedre indsatser, hvis de skal få mulighed for at bidrage på arbejdsmarkedet. Når unge færdiggør deres Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse, STU, er kun seks ud af hundrede i enten job eller på uddannelse.

Det er resultatet af en undersøgelse, som Landsforeningen Ligeværd har lavet.

“Det går ikke meget bedre i Sønderborg og når det lykkes en ung at finde et job efter endt STU, så kommer vedkommende fra et af de få steder, hvor forløbene har et brugbart indhold”, siger Jørn Thrane fra Ligeværd Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørn Thrane sidder også i Ungdomsskolens bestyrelse.

“Og bestyrelsen har bedt om at få et overblik over, hvor unge, der afslutter STU, tager hen. Vi har tidligere ligget blandt de 17 bedste kommuner på området, men inden man siger det er flot, så skal man lige se på, hvordan det går med STU i de kommuner, der ligger lavere”, siger Jørn Thrane til SønderborgNYT.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 Uddannelse, Sønderborg

Studieboliger til alle der læser i Sønderborg

21. juni 2021 Uddannelse

Studerende, som kommer til Sønderborg for at læse, behøves ikke være bekymrede for, om de kan finde et sted at bo. Det oplyser både SDU og Kollegiernes Kontor. Umiddelbart er der ikke udfordringer med at få en studiebolig i Sønderborg Kommune, men det er selvfølgelig muligt, at den studerende ønsker sig en ganske bestemt bolig […]

Læs mere...