Mentorer kan hjælp skoleelever til bedre trivsel og bedre karakterer

2. april 2021 Uddannelse
Mentor og elev. Pressefoto
Mentor og elev. Pressefoto

Emil Leonhard og Søren Herborg fra Sønderborg har gennem flere år været frivillige mentorer for børn i folkeskolen og de har hjulpet med det faglige og også andre udfordringer, som børn kan have.

”Under Corona-nedlukningen oplevede vi tydeligt, hvor negativt nedlukningen påvirkede skolebørnenes skoleglæde og faglighed. Derfor har vi oprettet virksomheden DinMentorDK. Vores ønske er at hjælpe elever i Sønderborg med at få skoleglæden tilbage og samtidig give dem et fagligt skub”, siger Emil Leonhard, som er gymnasieelev, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi kører lige nu en kampagne med ekstra lave priser frem til sommerferien. Det gør vi i håbet om at hjælpe elever med at nå i mål. Vi har lige nu fem mentorer klar til at hjælpe, men vi har mange engagerede mentorer for øje hvis vi, som vi forhåbentligt gør, får brug for det”.

Emil Leonhard tror på, at de allerbedste mentorer for børn er unge mennesker.

”Børn snakker tit bedre med unge mennesker end de gør med voksne og det giver en slags fortrolighed mellem mentoren og eleven. Det giver tryghed”.

Mentoren hjælper eleven med det faglige og når nu vedkommende har ’læreren’ helt for sig selv, så er det noget, der rykker.

”Vi kommer i dybden med fagene. Det bliver man dygtigere af og det giver eleven selvtillid – og når man har modet til at række hånden op i klassen, når læreren stiller spørgsmål, så er det mere rart at gå i skole”, siger Emil Leonhard.

Løsninger mod eksamensangst

DinMentorDK står også klar til at hjælpe de elever, som er bange for at gå til eksamen.

”Dem kan vi hjælpe med struktur og vi kan hjælpe dem til at blive bedre i de fag, hvor de måske halter. Det giver overblik og større selvsikkerhed. Er man blevet dygtigere og derfor også fået mere selvsikkerhed, så er en eksamen ikke skræmmende”, siger Emil Leonhard.

”Det handler rigtigt meget om at motivere – og det gøres ved at lade eleven opdage, at han eller hun bliver bedre”.

Er du forældre til et barn, som kan have gavn og glæde af lidt ekstra hjælp, så kan du kontakte mentorerne på din-mentor.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Elev fra 10’eren testet positiv

14. april 2021 COVID-19

En elev i fra 10’eren er onsdag testet positiv for Coronasmitte. 10’eren har til huse i Ungecentret på Ørstedsgade. Den smittede elev var senest i skole mandag. Smittetilfældet har betydet, at hele klassen – i alt 20 elever – samt tre medarbejdere er peget ud som nære kontakter og de er i dag, onsdag, sendt […]

Læs mere...