Metalindustrien: Stefan Bloch Mikkelsen er Sønderborgs bedste lærling

19. september 2019 Uddannelse

Elektronikfagtekniker Stefan Bloch Mikkelsen fra Sønderborg er blandt prismodtagerne, når ML-Prisen 2019 fredag uddeles i København. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen deltager i hyldesten af de 25 dygtige lærlinge fra hele landet.

Det er 17. år i træk, at Metalindustriens Uddannelsesudvalg uddeler ML-Prisen til 25 af metalindustriens dygtigste lærlinge. Prisoverrækkelsen, der er en af de vigtigste hyldester af faglærte, finder sted den 20. september i Den Sorte Diamant i København, skriver Industriens Uddannelser.

Foruden de dygtige nyuddannede svende er deres familier, mestre og faglærere også inviteret med til den store fejring.

Alle 25 prismodtagere har skilt sig ud med et højt fagligt niveau, men de sociale kvaliteter vægtes også højt i udvælgelsen. Derfor er det et fællestræk for Stefan Bloch Mikkelsen og de øvrige prismodtagere, at de, udover at have opnået topkarakter til svendeprøven, også er gode kammerater og kolleger.

Både skole og virksomhed skal indstille

Artiklen fortsætter under annoncen

Stefan Bloch Mikkelsen har gået på EUC Syd og været i lære hos Danfoss Drives A/S. Han er blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden i fællesskab. I indstillingen lyder det blandt andet:

“Stefan har udover en imponerende faglig viden også en nysgerrighed og motivation, der er ud over det sædvanlige. Han udviser en enormt stor glæde ved sit fag, og han er meget optaget af at lave løsninger, som også gavner kollegaerne fremfor kun ham selv”.

Selv giver Stefan Bloch Mikkelsen følgende bud på, hvorfor han er blevet så god til sit fag:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er nok fordi jeg er nysgerrig, og fordi jeg har fået mulighed for at fordybe mig i tingene. Som lærling har du mulighed for at arbejde med samme produkt i en længere periode og gentage ‘processerne’. Dét har været med til at give mig masser af rutine og viden”.

Minister deltager i prisoverrækkelsen

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen deltager i prisoverrækkelsen. Sammen med formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og erhvervsuddannelseschef i DI, Lone Folmer Berthelsen, og forbundssekretær i Dansk Metal og næstformand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg, Kasper Palm, vil han overrække statuetter og diplomer til prismodtagerne, og de tre vil hver især holde tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...