Midtals Friskole bliver Sønderjyllands første prøvefri friskole med 9. klasse

28. maj 2021 Augustenborg

Midtals Friskole har efter mange år som karakter- og prøvefri skole til og med 8. klasse besluttet, at tiden er moden til at inkludere 9. klasse i skoleforløbet. Den beslutning blev endeligt vedtaget – med 100 procent opbakning – på et fælles forældremøde den 10. maj.

Midtals Friskole bliver således den første prøve- og karakterfri friskole med 9. klasse både på Als – og i Sønderjylland.

I alt 31 andre friskoler landet over, har allerede taget skridtet fuldt ud. Deres erfaringer med en komplet skolegang uden karakterræs, men med fuld fokus på at sende hele unge mennesker ud i verden, er en succes. En succes der går fint i tråd med det, som Undervisningsministeriet i stigende grad giver udtryk for, er en nødvendighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er brug for at sikre, at de kommende generationer er robuste, nysgerrige og helstøbte mennesker, der med stor faglighed i bagagen også kan rumme verdens mangfoldigheder. Unge mennesker der ved hvem de er. Det ønsker Midtals Friskole at bidrage til.

I stedet for at sende eleverne af sted fra Midtals Friskole med et eksamensbevis i hånden, får de største elever en udtalelse med i bagagen. For at komme ind på eksempelvis gymnasiet eller erhvervsuddannelserne, skal de til en fire timers optagelsesprøve, der handler om dansk, engelsk, matematik og fysik.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Midtals Friskole ser skoleleder, Hanne Larsen, frem til tiden efter sommerferien, hvor de første tre elever starter i 9. klasse.

”Vi tror fuldt og fast på, at det er det rigtige for Midtals Friskoles fremtid. Vi tror også på, at vi får flere elever, fordi vi bliver et attraktivt og tidssvarende tilvalg”, fortæller Hanne og fortsætter:

”Vi kender vores værdier, ved hvad vi kan og ved hvem vi er. Vi går nye tider i møde og det glæder vi os til”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...