Millioner til storstilet projekt om 1864

17. april 2013 Kultur

Fire museer med tilsammen over 300.000 gæster vil til næste år – takket være en millionbevilling fra Arbejdsmarkedets Feriefond, Nordea Fonden, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Augustinus Fonden – kunne gennemføre et storstilet projekt om krigen i 1864, som med moderne og interaktiv teknologi vil sætte fokus på krigen set fra slagmarkerne til lands, til søs og hjemme i de fader- og sønneløse familier – også syd for grænsen.

Fire museer har sat sig for at fortælle historien om krigen i 1864 og dens betydning for udviklingen af det 20. århundredes Danmarkshistorie. De fire museer er: Danevirke Museum, Historiecenter Dybbøl Banke, Dansk Landbrugsmuseum samt Fregatten Jylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fondene kommer med i alt 8,2 millioner kroner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...