Millioner til storstilet projekt om 1864

17. april 2013 Kultur

Fire museer med tilsammen over 300.000 gæster vil til næste år – takket være en millionbevilling fra Arbejdsmarkedets Feriefond, Nordea Fonden, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Augustinus Fonden – kunne gennemføre et storstilet projekt om krigen i 1864, som med moderne og interaktiv teknologi vil sætte fokus på krigen set fra slagmarkerne til lands, til søs og hjemme i de fader- og sønneløse familier – også syd for grænsen.

Fire museer har sat sig for at fortælle historien om krigen i 1864 og dens betydning for udviklingen af det 20. århundredes Danmarkshistorie. De fire museer er: Danevirke Museum, Historiecenter Dybbøl Banke, Dansk Landbrugsmuseum samt Fregatten Jylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fondene kommer med i alt 8,2 millioner kroner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 Sundeved, Erhverv

Nature Energy klar med ny miljørapport for biogasanlægget i Kværs

21. juni 2021 Sundeved

Nature Energy, der ønsker at etablere Sønderborgs andet biogasanlæg i Kværs, har nu opdateret miljørapporten for projektet. Det sker efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet den 15. april i år ophævede miljøgodkendelsen og VVM-tilladelsen for biogasanlægget, da de fandt, at udledning af overfladevandet fra anlægsområdet til Kværsløkkebæk ikke var utilstrækkeligt belyst. Efter afgørelsen udstedte Sønderborg Kommune […]

Læs mere...