Millioner til storstilet projekt om 1864

17. april 2013 Kultur

Fire museer med tilsammen over 300.000 gæster vil til næste år – takket være en millionbevilling fra Arbejdsmarkedets Feriefond, Nordea Fonden, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Augustinus Fonden – kunne gennemføre et storstilet projekt om krigen i 1864, som med moderne og interaktiv teknologi vil sætte fokus på krigen set fra slagmarkerne til lands, til søs og hjemme i de fader- og sønneløse familier – også syd for grænsen.

Fire museer har sat sig for at fortælle historien om krigen i 1864 og dens betydning for udviklingen af det 20. århundredes Danmarkshistorie. De fire museer er: Danevirke Museum, Historiecenter Dybbøl Banke, Dansk Landbrugsmuseum samt Fregatten Jylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fondene kommer med i alt 8,2 millioner kroner.

Skrevet af: Ole [email protected]
3. december 2023 Kultur, Sønderborg

Midt i januar kan du opleve den storslåede Symphonic Universe-koncert

3. december 2023 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester går nye veje i deres bestræbelser på at bringe symfonisk musik ud til nye generationer. Den kendte spil-youtuber og streamer, Jørgen Bjørn, er blevet hyret som konferencier til deres storslåede Symphonic Universe-koncert, der kan opleves i Alsions koncertsal den 18. januar. Koncerten består af strålende livefortolkninger skabt af de største komponister af filmmusik, […]

Læs mere...