Milllioner fra regionen skal bruges på sårbare unge

15. april 2013 Politik

Samarbejdssucces om sårbare unge på Børne- og Ungdomspsykiatriafdelingen i Augustenborg/Kolding skal nu spredes ud til hele regionen. Region Syddanmark har afsat fire millioner kroner til at udbrede de gode erfaringer.

Alt for mange unge har problemer i skolen, med venner og i familien. De mange problemer sætter de unge i en meget sårbar position, og for mange af dem knækker kurven helt. En gennemgang af statistikkerne for børne- og ungepsykiatrien i Region Syddanmark viser, at antallet af patienter i behandling er steget med 62 procent siden 2007.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Region Syddanmark tog en lang række parter på uddannelsesområdet sidste år hul på et samarbejde, der skal spænde sikkerhedsnettet ud under de unge inden de ender som psykiatriske patienter, men de kan ikke løfte opgaven alene.

Flere unge bliver syge

– Antallet af unge i behandling for en psykisk lidelse er steget med skræmmende fart. Vi går nu forrest for at kunne hjælpe dem bedst muligt – men det er absolut nødvendigt, at andre følger trop. For ingen af os, regioner, kommuner, uddannelsesinstitutioner, læger, de unges netværk eller familie kan løfte denne opgave alene. Vi skal løse og løfte denne opgave sammen, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionsrådsformanden opfordrer helt konkret til, at kommunernes pædagogiske psykologiske rådgivninger, regionernes børne- og ungepsykiatri, de praktiserende læger og uddannelsesinstitutioner får etableret et tæt samarbejde, så flere unge får hjælp og støtte tidligere, så de undgår egentlig psykiatrisk behandling.

Skrevet af: Ole [email protected]
3. december 2023 Kultur, Sønderborg

Midt i januar kan du opleve den storslåede Symphonic Universe-koncert

3. december 2023 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester går nye veje i deres bestræbelser på at bringe symfonisk musik ud til nye generationer. Den kendte spil-youtuber og streamer, Jørgen Bjørn, er blevet hyret som konferencier til deres storslåede Symphonic Universe-koncert, der kan opleves i Alsions koncertsal den 18. januar. Koncerten består af strålende livefortolkninger skabt af de største komponister af filmmusik, […]

Læs mere...