Mindretalsgruppen: Trættende – når ethvert politisk tiltag kaldes valgkamp

19. april Politik

Peter Hansen, Venstre, Stefan Lydal, Dansk Folkeparti og Karsten Høyer Grau, Nye Borgerlige skriver:

Der er mere end et halvt år til kommunalvalget. Det halve år skal bruges godt og konstruktivt til at gøre de projekter, det nuværende byråd har sat i søen færdige og diskutere, hvad de forskellige partier vil i den kommende periode, og det glæder vi os til.

Derfor er det enormt trættende at høre både borgmester Erik Lauritzen og formanden for børne og uddannelsesudvalget Erik Lorenzen i forskellige medier, hvor de anklager Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige for at lade det gå valgkamp i processen om kvalitetsløftet i dagtilbud og folkeskole. Det gør vi på ingen måde.

Vi har alle været en aktiv del af processen, men tillader os at melde ud, at der faktisk er et ud af 15 punkter, som vi ikke kan tilslutte os, som det ligger lige nu. Det har vi meldt efter at have læst høringssvar og fået mange bekymrede borgerhenvendelser. Vi lytter og forholder os kritisk, sådan som ethvert byrådsmedlem bør gøre i enhver sag.

Vi tror sagtens, at vi kan nå i mål med den samlede plan, men vi må også anerkende, at der er forskel på, om man bor i Kværs eller midt i Sønderborg. Og derfor skal der findes gode og fleksible muligheder for alle.

Vi håber, at borgmesteren og formanden for børne- og uddannelsesudvalget også vil være konstruktive i at finde en god løsning. Og at de hele vejen frem mod valget ikke vil kalde politiske forslag for valgkamp, men gå sagligt ind i debatterne.

Ellers er der lang tid til november.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...