Minister klar med bøder til skoler der ikke gør noget ved mobning

10. oktober 2016 REGIONALT
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby har besluttet at oprette en national klageinstans, der blandt andet skal kunne straffe skolerne økonomisk, når de ikke gør noget imod mobning.

Ellen Trane Nørby vil have stoppet mobning i skolerne.

Ellen Trane Nørby vil have stoppet mobning i skolerne.

Håbet er, at klageinstansen nedbringer antallet af børn og unge, som bliver mobbet. Men uden at medføre tusindvis af klager og bøder til skolerne, understreger ministeren.

“Jeg håber, det får en disciplinerende effekt, så man lokalt begynder at arbejde mere seriøst med mobning”, siger Ellen Trane Nørby til Berlingske.

“Det handler ikke om at slå bestemte institutioner i hovedet, men erfaringer fra Sverige og Norge viser, at et klageorgan med sanktionsmuligheder medvirker til en stærkere lokal forebyggelse af mobning”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klageinstansen skal ifølge avisen oprettes under Dansk Center for Undervisningsmiljø. Den kan behandle sager fra både elever på folkeskoler, fri- og privatskoler, erhvervsskoler og gymnasier.

Mens tiltaget roses af Børns Vilkår, så er både Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen forbeholdne.

 

 

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...