Minister klar med bøder til skoler der ikke gør noget ved mobning

10. oktober 2016 REGIONALT

Børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby har besluttet at oprette en national klageinstans, der blandt andet skal kunne straffe skolerne økonomisk, når de ikke gør noget imod mobning.

Håbet er, at klageinstansen nedbringer antallet af børn og unge, som bliver mobbet. Men uden at medføre tusindvis af klager og bøder til skolerne, understreger ministeren.

“Jeg håber, det får en disciplinerende effekt, så man lokalt begynder at arbejde mere seriøst med mobning”, siger Ellen Trane Nørby til Berlingske.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det handler ikke om at slå bestemte institutioner i hovedet, men erfaringer fra Sverige og Norge viser, at et klageorgan med sanktionsmuligheder medvirker til en stærkere lokal forebyggelse af mobning”.

Klageinstansen skal ifølge avisen oprettes under Dansk Center for Undervisningsmiljø. Den kan behandle sager fra både elever på folkeskoler, fri- og privatskoler, erhvervsskoler og gymnasier.

Mens tiltaget roses af Børns Vilkår, så er både Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen forbeholdne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Polen vil ikke udlevere en mand som er mistænkt i en sag fra Gråsten hvor et barn blev bortført

3. februar 2023 112

Polsk politi på baggrund af en europæisk arrestordre anholdt en 37-årig mand fra Gråsten, der er sigtet for at have bortført sin datter fra Gråsten Skole den 9. december. De polske domstole afviser dog at udlevere manden til Danmark. Kort inden bortførelsen blev datteren tvangsfjernet og anbragt i en plejefamilie. Den 37-årige far mødte den […]

Læs mere...