Mød stenaldermennesker hos Jørgen Riecks Arkæologiske Samling

15. juni 2022 Kultur
Pressefoto: Jørgen Riecks Arkæologiske Samling
Pressefoto: Jørgen Riecks Arkæologiske Samling

Lørdag klokken 10-16 inviterer Jørgen Riecks Arkæologiske Samling, Egebjergvej 4 i Svenstrup til en festlig jubilæumsdag.

Museet får besøg af 8-10 ‘stenaldermennesker’, det vil sige stensmeden Harm Paulsen med familie og venner. De er alle bidt af stenalderen og har arbejde med stenalderens teknologier som hobby. For eksempel fremstiller Harm Paulsen redskaber af flint – har mere end 40 års erfaring som stensmed – og hans søn bruger sin fars stenredskaber til at arbejde i træ. Desuden vil der være arbejde med ler og læder med mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der bliver værksteder for børn, og alle, såvel børn som voksne, er meget velkomne til at stille spørgsmål til stenalderfolkets arbejde og dragter, skriver Jørgen Riecks Arkæologiske Samling.

Da det er jubilæum, har museet den glæde at det nordalsiske medlem af Kulturudvalget, Jesper Larsen, kommer og holder åbningstalen.

Du kan læse mere om arrangementet på Svenstrup-Nordals.dk

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...