Musikskolens elever tager på turné

15. november 2019 Uddannelse

19 af områdets dygtigste og talentfulde, musikalske unge mennesker tager på turné rundt i landsdelen. De unge talenter kommer fra MGK-Syd på Musikskolen i Sønderborg, hvor de er i gang med et tre-årigt musikforløb, som skal forberede dem til at søge op på en videregående musikuddannelse. MGK er et statsfinansieret musikforløb for særlig talentfulde unge musikere. Eleverne har alle bestået MGK-optagelsesprøven og bruger nu tre år af deres liv til at dygtiggøre sig på deres instrument.

Artiklen fortsætter under annoncen

De unge mennesker lever alle med drømmen om engang at blive professionelle musikere eller musikundervisere.

Årets koncerttema: Mangfoldighed

Eleverne har gennem de seneste par måneder arbejdet på at sætte årets turnéprogram sammen. Koncerten bliver afviklet som ét lang sammenhængende stykke musik. Publikum bliver taget med på en musikalsk rejse igennem tid og genrer, lige fra hårdt swingende jazz til funk og pop over til de store klassiske mestre,. De mange musikstykker bliver bundet sammen af små stykker sang, dans og bevægelse – også kaldet SSB, skriver Musikskolen.

 MGK-Syd tager på turné i dagene 26.-28 november, hvor de spiller fem koncerter. Turneen begynder tirsdag den 26. november, hvor elever spiller på Sundeved Efterskole kl. 19.30. Dagen efter er der to koncerter, hvor den første koncert er på Haderslev Katedralskole og den anden koncert foregår på Hoptrup Efterskole. Torsdag drager turnébussen mod Aabenraa Statsskole, hvor eleverne spiller torsdag eftermiddag.

Åbent hus på MGK-syd Sønderborg

Torsdag aften den 28. november er turneen nået retur til musikskolen i Sønderborg, hvor MGK har hjemme til daglig. Her vil eleverne give det sidste de har i sig, for at publikum får en rigtig flot og alsidig koncertoplevelse.

Koncerten på Sønderborg Musikskole, som holder til på Skovvej, begynder kl. 19.00. Koncerten er offentlig og samtidig er der også åbent hus-arrangement, hvor interesserede kan komme og høre om MGK, hvad det betyder, indebærer og hvad det giver én af muligheder for at gøre musik til sin levevej.

Der er naturligvis fri entré til koncerten.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk