Nabohjælp hitter i Sønderborg

11. oktober 2013 Uncategorized

Indbyggerne i Sønderborg er længere fremme i skoene…i hvert fald når det gælder om at sikre sig mod indbrud med Nabohjælp i Syd-  og Sønderjyllands Politikreds.

En optælling viser, at borgerne i Sønderborg kommune er de, der har flest organiserede nabohjælpere pr. 1000 indbyggere. På anden pladsen kommer Varde kommune og som nummer tre Esbjerg kommune. Derefter Haderslev, Vejen, Aabenraa, Tønder og Fanø i den rækkefølge. De spænder fra 7,79 nabohjælpere pr. 1000 i Sønderborg til 0,31 på Fanø.

Artiklen fortsætter under annoncen

I næste uge tager masser af danskere hjemme fra i kortere eller længere tid på efterårsferie. Og det ser indbrudstyvene frem til  – at huset er alene hjemme. En dag er nok. Hvis altså ikke andre passer på det imens. Netop det Nabohjælp er designet til, oplyser Radio Als.

– Det glæder mig i den grad, at folk i Sønderborg kommune kan se, at vi hver for sig selv har et medansvar for at komme de alt for mange indbrud til livs. Det siger lederen af Lokalpolitiet i Sønderborg, vicepolitiinspektør Preben Westh.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nabohjælp forebygger indbrud og aflaster politiet.

Undersøgelser viser, at Nabohjælp i et kvarter nedsætter risikoen for indbrud med op til 26 procent. Tyve bryder sig ikke om, at der bliver holdt øje med fremmede i kvarteret. Og de tager det til sig, når skraldespanden fyldes, der står en bil i carporten og postkassen er tømt.

– Hver eneste nabohjælper er et skridt fremad i kampen mod indbrud. Men vi må også være ærlige og erkende, at det åbenbart bliver et langt sejt træk at få danskere engagerede i at hjælpe sig selv med Nabohjælp. Jeg ville være en ualmindelig glad mand, hvis vi en dag nåede op på at 100 ud af 1000 borgere var med i Nabohjælp, siger lederen af Kriminalpræventivt Sekretariat hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Christian Østergård.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danskerne er desværre fortsat de europæere, der har allerflest værdier i deres hjem og som gør allermindst for at sikre dem. Du kan gøre dit ved at gå ind påwww.nabohjælp.dk og tilmelde dig sammen med dine venner, familie og naboer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...