Nabogo og mange andre tiltag gør noget ved trafikken

6. august 2021 Gråsten Skrevet af: Redaktion

I 2018 sad ungdomsvennerne Anders Muusmann og Kasper Dam Mikkelsen i et sommerhus på Kegnæs og tegnede konturerne til deres firma, nabogo. I dag er nabogo i gang med at løse transportproblemer ved at udnytte den eksisterende kapacitet intelligent – sammen med flere trafikselskaber og 23 danske kommuner. Det sker med ’moderne samkørsel’, som aktiverer de tomme sæder i private biler.

Ungdomsvennerne fra Hørup på Sydals Anders Muusmann og Kasper Dam Mikkelsen uddannede sig i København og havde i de første 12 år af deres arbejdsliv klassiske job, skriver Nabogo i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anders Muusmann er uddannet cand.scient.adm. samt EMBA og han arbejdede med forretningsudvikling og ledelse i det midtjyske hos blandt andre Vestas og LEGO. Kasper Dam Mikkelsen blev i  Københavnsområdet, først hos Niras, hvor han som klimachef kortlagde CO2-aftryk og siden som leder af Smart Cities i CLEAN.

Men noget andet skulle ske. I 2017 besluttede Anders og Kasper sig for at give slip på den faste månedsløn og tage springet og starte eget firma.

Nabogo er allerede i Sverige og har netop indgået aftale med en region i Holland. Målet er at blive solidt forankret på et europæisk marked inden 2025.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nabogo har stort vækstpotentiale og er allerede i gang med at eksportere platform samt kampagne- og partnerskabskoncepter til udlandet. Den manglende mobilitet på landet og den tiltagende trængsel og forurening ved byerne er en gordisk knude, som ingen politikere for alvor har løst, hverken i Danmark eller udlandet. Derfor er potentialet enormt.

Søndag den 15. august er der lancering af landsbybus og samkørsel ved Kværs Idrætsefterskole. Blandt andre deltager Niels Peter Nielsen, som er formand for Mobilitetsforeningen, trafikminister Benny Engelbrecht og byrådsmedlem Charlotte Riis Engelbrecht.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er en præsentation af konceptet: ’Kom hinanden ved’ med forskellige udstillinger og du møder bl.a. Blaffernationen, NaboSkab, NaboGo, diverse til cykelfremme, ’kør-mæ-bænken’.

Sønderborg Garden underholder og Kværs Idrætsfriskole serverer forfriskninger.

 

28. februar 2024 Sønderborg, Frivillige

Unge ensomme kan få hjælp af andre unge

28. februar 2024 Sønderborg

Vi er nødvendige, fordi der er rigtigt mange unge i Sønderborg, som er ensomme. Og det bliver ikke lettere at håndtere, når ensomhed blandt unge er et tabu, siger tre unge kvinder, som er frivillige i foreningen Ventilen, Ven-til-en, der holder til i Mejeriet. “Når der er ensomme unge, der hører om os, så går […]

Læs mere...