NanoSyd får 5 millioner kroner fra Bitten & Mads Clausens Fond

11. juni 2019 Uddannelse

Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg har gennem centret NanoSYD manifesteret sig som et forskningsmæssigt fyrtårn i absolut verdensklasse inden for nano- og mikroteknologi. Nu har NanoSYD fået fem millioner kroner fra Bitten & Mads Clausens Fond, så centret kan tage det store skridt fra grundforskning til egentlig produktion i forbindelse med organiske solceller og andre smarte materialer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Bitten & Mads Clausens Fond har igennem mere end ti år været en grundsten i opbygningen af forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for den ’key enabling technology’ nanoteknologi, som vi i dag råder over i Sønderborg. Det er en uvurderlig hjælp i vores bestræbelser på at tage det næste skridt fra grundforskning til produktion”, siger leder af Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn.

Det går fantastisk for solcellegruppen på SDU Sønderborg.

Forskergruppen har igennem de sidste år fået publiceret artikler på stribe i højt ansete videnskabelige magasiner, samtidig med, at der er opnået store forskningsmæssige gennembrud inden for udviklingen af organiske solceller.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk