Når patienter skal til behandling i Odense bør Als-Fyn-færgen tænkes ind

18. marts 2019 REGIONALT

Der er flere sønderborgensere, der tager turen over Lillebæltsbroen, når de skal til gentagne kemobehandlinger på sygehuset i Odense.

“Det er en lang køretur og jeg vil meget gerne have, at Region Syddanmark giver mulighed for, at patienterne bruger Als-Fyn-færgen”, siger Bruno Clausen, der er medlem af Ældrerådet og også frontfigur i Alsisk Parti.

“Der er adskillige, der får det skidt af kemobehandling og for dem er det ikke rart at køre den lange vej over broerne, så Region Syddanmark bør åbne for, at patienterne får et tilskud til færgebilletten”, siger Bruno Clausen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man selv tager turen fra Sønderborg til Odense Universitetshospital, så får man kilometerpenge fra regionen.

“Og det er 80 kroner dyrere at tage færgen. Dem ser jeg gerne regionen betaler – og så kan de glæde sig over, der  er lidt færre biler, som skal over Lillebæltsbroerne”, siger Bruno Clausen.

Flextrafik skal benytte færgeforbindelsen

Kører patienterne med Flextrafik fra Sønderborgområdet til Odense Universitetshospital, kan de sagten komme ud for, at turen går via Esbjerg, fordi Flextrafik samler passagerer op undervejs.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har kontaktet Jørn Lehmann, der sidder i regionsrådet og foreslået ham, at Flextrafik kører de patienter, som skal til behandling i Odense, til færgen i Fynshav – og så kan der holde en Flexbil i Bøjden og køre dem videre”, siger Bruno Clausen til SønderborgNYT.

Han venter spændt på, hvad svaret fra socialdemokratiske Jørn Lehmann bliver.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...