Naturbørnehaven i Nørreskoven skal bruge 2.475.000 kr. mere end ventet

22. februar 2017 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Naturbørnehaven Nørreskoven består af tre skurvogne, der hvert kvartal flyttes for at skåne skoven.

I byrådets budget 2016 er der afsat 1 mio. kr. til at udskifte vognene, fordi den eksisterende stand ikke lever op til gældende krav om bl.a. kvartalsvis flytning.

Efter længere tids søgen er der nu fundet en fabrikant, som har ønsket at give et tilbud på nybygningen af tre vogne, der er egnet til brugen. Disse tre vogne kan sidestilles med små huse på hjul. Det drejer sig om en væsentlig forbedring af kvaliteten i forhold til de nuværende skurvogne, og de nye vogne lever op til gældende krav om miljøvenligt byggeri plus sikkerhed for børn og ansatte.

Teknologien i vognene tager afsæt i bæredygtige tiltag, som næsten gør vognene selvforsynende. Vandbaseret gulvvarme, LED-belysning styret af sensorer, tag udformet til opsamling af regnvand, aktive kul filtre, UV-bestrålingsanlæg til brugsvand, generatoranlæg, batteridepoter mv. bakker op om kommunens indsats for en grøn omstilling og er i tråd med Project Zero.

De tre nye vogne er tilbudt til en overslagspris på 3,475 mio. kr. Dette er en øget udgift på 2,475 mio. kr.

“På Økonomiudvalgsmødet var vi enige om at give de ekstra penge, fordi det er nødvendigt, når vi vil have en naturbørnehave”, siger viceborgmester Aase Nyagaard efter mødet i udvalget. Nu skal byrådet så stemme for at give de ekstra penge og så kan vognene bestilles.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...