Naturfags-marathon med højt humør

25. april 2014 Uncategorized
Her blæses et af mange nykonstruerede vindkøretøjer afsted.

Her blæses et af mange nykonstruerede vindkøretøjer afsted.

Der er ikke den helt store spænding ved at bygge et køretøj, der kan drives frem af vinden – men når køretøjet helst være dét, der kører hurtigere end alle de andres, så er det straks mere spændende.

I hvert fald gik eleverne op i byggeriet med liv i sjæl, da der fredag var Naturfags-Marathon for folkeskoleelever i Humlehøjhallen i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere hundreder elever dystede holdvis i at samle mest viden indenfor naturfagene.

Målet med naturfagsdagen er naturligvis at få flere unge til at falde for fagene, så der i sidste ende bliver flere, der går efter de spændende job i industrien eller starter deres egen industrivirksomheder.

Naturfag er mere end blot at sidde i fysiklokalet og gentage en masse forsøg, som hundrede tusinde andre også har lavet.

Klik på knappen og se billeder:

Knap.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...