Niels Helveg Petersen tager ordet på Teglværket

26. april 2013 Kultur

Torsdag den 2. maj klokken 19.30 stiller tidligere udenrigsmister Niels Helveg Petersen sig op på Cathrinesminde Teglværk og fortæller om fremtidens udfordringer.

Niels Helveg Petersen besøger Cathrinesminde Teglværk.

Det er det første af foredragene i teglværkets Kulturmåned og det følges op den 7. maj af skuespilleren Flemming Jensen, der vil fortælle om sit liv på Grønland og selvfølgelig komme ind på, da han spillede nisse på Grønland i en julekalender.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdsgruppen imponerer igen med et program med en bred vifte af kulturelle personligheder, som de fleste nok har lyst til at lære nærmere at kende. Personlighederne sammenholdt med de unikke rammer på Cathrinesminde, omgivelserne ved Flensborg Fjord og muligheden for at skylle indtrykkene ned med kaffepunch og fedtemadder plejer at sikre stort set fulde huse.

Flemming Jensen fortæller om sine Grønlands-oplevelser.

– Det kræver en stor indsats i god tid at få programmet på plads. Men vi nyder at gøre det, fordi vi hver gang oplever, at folk godt kan lide at komme til arrangementerne. Vi synes, aftnerne er vigtige, folkelige, kulturelle bidrag på et sted, som vi gerne ser summe af liv, kultur og mennesker, siger Jørn Lehmann Petersen, der som borgmester i daværende Broager Kommune var med til at søsætte kulturmånederne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er fortsat ham, som sammen med Mona Nielsen, Erik Breum og Niels Nørmark står bag arrangementerne. Hvert andet år, i de ulige årstal, er der kulturmåned for voksne, mens der hvert andet år er kulturmåned for børn, som arrangeres af Biblioteket Broager.

Kulturmåneden støttes af sponsorater fra bl.a. Broager Sparekasse, Cathrinesmindes Venner og Sønderborg Kommune.

PROGRAM:
2. maj: Niels Helveg Petersen, politiker, om sit liv som minister og om fremtidens udfordringer
7. maj: Flemming Jensen, skuespiller, om sit liv med teater og revy, som nisse og forfatter

Artiklen fortsætter under annoncen

13. maj: Malene Schwartz, skuespiller, om sit liv med teater og film, bl.a. som Maude i Matador
22. maj: Jazz i verdensklasse med Jim McIntosh and his Jazzaholic

Yderligere oplysninger samt køb af billetter: www.kulturmaaned.dk/velkommen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...